Nova vest
Košarka

Sreda, 24.12.2008.

23:23

Đurović: "Rano za Srbina u Zadru"

Srpski košarkaši trener Vlado Đurović neće sesti na klupu hrvatskog Zadra, javili su u sredu beogradski i hrvatski mediji.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Kako prenose mediji, Đurović i Zadrani smatraju da je "još rano za srpskog trenera na klupi hrvatskog kluba", pa kontakata trenera koji vodi valjevski Metalac i Zadra nije ni bilo. Zadar je trenera Acu Petrovića smenio posle poraza od Vojvodine u Novom Sadu, a nisu uspeli ni pregovori s Draženom Anzulovićem, jer trener belgijskog Šarlroa nije dobio podršku kompletnog rukovodstva Zadrana.

Đurović je kazao da ima posao i da mu je u Valjevu dobro, pa je Zadranima preporučio da angažuju nekog od slobodnih hrvatskih trenera, pominjući pritom Jasmina Repešu, koji je napustio Lotomatiku iz Rima, i Slobodana Subotića, doskorašnjeg trenera Splita.

Vlado Đurović (60) je 1986. sa Zadranima osvojio prvenstvo Jugoslavije, ali ga navijači, prema pisanju hrvatskih medija, nikada nisu prihvatili - te sezone je "Tornado" čak bojkotovao Jazine.

Đurović je radio i u Slobodi iz Tuzle, Šibenki, podgoričkoj Budućnosti, Crvenoj zvezdi, kao i u nekoliko grčkih, francuskih, belgijskih, bugarskih, litvanskih i kiparskih klubova, a vodio je i mlađe selekcije SFRJ, te seniorske reprezentacije Belgije i Kipra.

Dva puta je kao trener osvajao prvenstvo bivše SFRJ, jednom prvenstvo Francuske, dok su ekipe koje je vodio po jednom pobeđivale u kup takmičenjima Srbije, Kipra, Belgije i Grčke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve