Nova vest
Košarka

Utorak, 16.12.2008.

21:10

Pobeda Zvezde u Liberecu za prolaz

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su poljski Turov u Liberecu 86:76, u četvrtom kolu F grupe u Evrokupu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Svetislava Pešića sada u grupi ima tri pobede i jedan poraz i već je obezbedila plasman mađu 16 najboljih jer je Šarloa dobio Bamberg u drugom meču grupe. Marko Kešelj odigrao je još jednu sjajnu utakmicu. Meč je završio sa 20 poena (3-4 za tri), pet skokova i tri ukradene lopte. Pored njega odličan je bio i Lorens Roberts sa 16 poena (3-3 za tri) i osam skokova.

Nemanja Bjelica ubacio je 12, a Vladimir Štimac 11 poena. U domaćem sastavu Brajan Bejli postigao je 15, Dragiša Drobnjak 13, a Ropert Vitka 11 poena.

Duel u Češkoj (Turov tamo igra jer mu hala ne ispunjava propise ULEB-a) Zvezda je dobila zahvaljujući sjajnom šutu za tri (9-17) i odličnom igrom pre svih Robertsa i Kešelja. U sastavu "crveno-belih" ponovo nije bilo Marka Marinovića zbog povrede jagodične kosti.

Mladi reprezentativac Srbije je ponovo bio sjajan u svim elementima i ponovo je, kao i Zagrebu, najzaslužniji za pobedu.

Prvo poluvreme proteklo je u serijama oba tima. Zvezda je na startu povela 10:5, 'domaćin' je uzvratio sa devet uzastopnih poena, i do poluvremena ekipe su se smenjivale u vođstvu.

Tim Saša Filipovskog na poluvremenu je vodio 36:35, ali je Zvezda u trećoj deonici odigrala sjajno i rešila pitanje pobednika. Već na startu drugog dela Beograđani prave seriju 8-0 (43:36), a prvu dvocifrenu prednost "crveno-beli" su stekli nakon tri uzsatopne trojke (dve Roberts, jedna Štimac).

Domaći sastav pokušao je da se vrati, ali je nakon nove trojke, ovoga puta Kešelja Zvezda povela sa najvećih 61:46 (28. minut). U preostalom delu utakmice tim Svetislava Pešića nije imao puno poteškoća u održavanju prednosti, i rutinski je došao do treće ovosezonske pobede u Evropi.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Šarloa i taj meč će verovatno odlučiti pobednika grupe. Šarloa je u drugom meču grupe slavio u Nemačkoj protiv Bamberga 84:65.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve