Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.12.2008.

22:26

Kešelj: "Zvezda - prava odluka"

Mladi košarkaš Crvene zvezde Marko Kešelj najbolji je igrač 12. kola NLB lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kešelj je u pobedi Zvezde na gostovanju Zagrebu imao indeks uspešnosti 33 (23 poena – 3-4 za dva. 4-4 za tri, 5-5 bacanja, osam skokova, četiri ukradene lopte, jednu asistenciju i tri izgubljene lopte). Mladi reprezentativac stigao je u Zvezdu pred početak sezone, nakon što je proveo po jednu sezonu u Đironi i Kelnu.

"Najbitnije je da smo pobedili, samo se to broji. Svaki trijumf u gostima je od ogromne važnosti. Hemofarm i Partizan su se provukli u Zagrebu koji kod kuće igra iznad svojih mogućnosti. Zadržali smo mesto u vrehu tabele, i to je sada najbitnije", smatra Kešelj.

Kešelj je u Zvezdu došao pred početak sezone kada se nije znalo kako će ekipa izgledati.

"Bio je to nezgodan period. Dugo se nije znalo da li ću još jednu sezonu igrati za Keln ili ću potpisati još jedan duži ugovor. Vreme je prolazilo tako da sam morao da presečem. Kada sam se odlučio za Zvezdu nije se znalo da će Pešić sigurno preuzeti kormilo. Ispostavilo se da sam doneo prvu odluku."

Prošlo je pola sezone. Retko ko je očekivao da će Zvezda imati sjajan učinak u regionalnoj NLB ligi.

"Stigao je novi trener i nova uprava. Ekipa je selektirana gotovo u poslednjem trenutku, samo je četvorica igrača iz prošle sezone. Ali, svi smo sličnih godina, većina se već duže poznaje što nam je pomoglo u stvaranju odlične atmosfere. Tu je i Svetislav Pešić koji nam je doneo veliki rad i poštovanje sistema. Na svakom treningu dajemo maksimum, idemo iz utakmice u utakmicu. Prezadovoljni smo rezultatima koje postižemo. Nadam se da ćemo u nastavku sezone biti još bolji."

Navijači su prepoznali da se nešto pozitivno dešava u klubu, i Zvezda posle prvog dela u regionalnoj ligi ima najbolju posetu.

"Nigde nema publike kao što je u Srbiji. Veliki je rivalitet je među ekipama, to se vidi na svakoj utakmici. Zvezda već deset godina nije osvojila titulu, što je dovelo do stvaranja tenzije. Posle svake pobede je euforija, dok su porazi smak sveta. Mi ne smemo tako da razmišljamo, moramo uvek sa obe noge da ostanemo na zemlji. Nadam se da će nas publika podržati i na narednim mečevima."

Iako je ekipa nova, očekivanja u Zvezdi su uvek velika. Ipak, Kešelj smatra da treba spustitit tenziju i ići iz meča u meč.

"Ne bavimo se prognozama, na svim frontovima ima još puno da se igra. Sada je najvažnije da ostanemo na okupu, da jačamo posle svake pobede i poraza. Iz svakog kiksa moramo da izvučemo pouke, ali nema ni letenja posle trijumfa. Idemo iz meča u meč. Trenutni ciljevi su nam da se plasiramo na završni turnir NLB lige i u drugi krug Evrokupa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve