Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.12.2008.

17:01

Berić: "Haris je bio pravi drug"

Pre tačno osam godina košarkaš Haris Brkić ubijen je ispred svog vozila kada se vraćao sa treninga KK Partizan kod Hale Pionir.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Ubice nikada nisu pronađene, ali je ostalo sećanje na dobrog čoveka i sjajnog košarkaša. Sedam godina unazad održava se Memorijalni turnir "Haris Brkić", na kom se okupljaju prijatelji i poštovaoci pokojnog košarkaša. Svake godine na datum pogibije prijatelji i rodbina posećuju njegov grob. Među njima je bio Harisov saigrač i prijatelj Miroslav Berić.

"Mi smo bili veliki prijatelji, na terenu i van njega. Sjajno smo sarađivali na parketu, mogli smo i bez gledanja da se razumemo, pogotovo poslednje dve godine. Velika tragedija što se sve to dogodilo, jer je on mogao još mnogo toga da pruži kako ovde tako i u nekom stranom klubu i da naplati dugogodišnji mrkotrpan rad", rekao je Berić za B92.

Haris je najviše godina proveo u Partizanu, a bio je i član ekipe koja je došla do Fajnal fora u sezoni 1997-98. Mnogo njegovih mečeva gledao je i prenosio sportski novinar i komentator RTS-a Slobodan Šarenac.

"Tačno je da sam prenosio te mečeve i dobro se sećam Brkića. Bio je odličan košarkaš i dobar čovek. Uvek je rado izlazio i meni, a verujem i svim novinarima u susret. Sećam ga se po karakterističnom produženom koraku pri ulazu. On je često koristio i zaobilazio gotovo celu odbarnu protivnika. Po tome je bio jedinstven", rekao je Šarenac.

U sećanje na Harisa Brkića igra se memorijal koji nosi njegovo ime i do sada su domaćini bili Beograd, Podgorica i Sarajevo, gradovi u kojima je on gradio svoju karijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve