Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 15.12.2008.

12:53

Osam godina od smrti Harisa Brkića

U ponedeljak se navršava osam godina od smrti košarkaša Partizana i nekadašnjeg reprezentativca Harisa Brkića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ni posle osam godina još uvek nije poznato ko je ubio Harisa Brkića. Brkića je nepoznati napadač upucao 12. decembra 2000. godine na parkingu ispred hale ’Pionir’, neposredno posle završenog treninga. Košarkaš Partizana preminuo je tri dana kasnije. Brkić se krajem 2000. godine vratio u Partizan kada je, pre smrti, odigrao tri zvanične utakmice.

Haris Brkić je rođen 1974. godine u Sarajevu. Prve košarkaške korake načinio je u Bosni, a u Partizan je došao 1992. godine. Godinu dana proveo je na pozajmici u čačanskom Borcu, a od sezone 1993-94. prelazi u prvi tim ’crno-belih’.

Tokom narednih šest godina u Partizanu, osvaja po tri titule državnog prvaka i nacionalnog kupa. Sezone 1997-98. sa Partizanom je igrao na Fajnal foru Evropske lige u Barseloni. Sa ekipom podgoričke Budućnosti osvaja titulu prvaka Jugoslavije u sezoni 1999-2000. Neposredno pre smrti vratio se u Partizan i odigrao još tri utakmice u 'crno-belom' dresu.

Brkić je za Partizan odigrao 290 utakmica i postigao je ukupno 3709 poena.

Bio je seniorski i juniorski državni reprezentativac.

U znak sećanja na Harisa Brkića, klubovi za koje je nastupao, Bosna, Partizan i Budućnost, svakog leta organizuju Memorijalni turnir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve