Nova vest
Košarka

Utorak, 09.12.2008.

22:51

Pešić: "Neočekivano visoka pobeda"

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić rekao je da je očekivao da će njegova ekipa na utakmici sa poljskim Turovom imati mnogo više problema.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Iskreno, nisam očekivao ovako ubedljivu pobedu, iako su Poljaci imali mnogo problema, medju kojima i povredu najboljeg igrača (Donalda) Koplanda. Čekaju nas, ipak, nove utakmice, pa nemamo previše vremena da se hvalimo", rekao je Pešić novinarima.

Zvezdin trener je ocenio da je njegova ekipa do pobede od 97:69 u Grupi F stigla pre svega zahvaljujući odličnoj odbrani i "perfektnoj" igri na centarskim pozicijama.

"Svi naši centri, (Lorens) Roberts, (Vladimir) Štimac, (Elmedin) Kikanović i (Tadija) Dragićević, igrali su odlično. Mislim da oni ne mogu bolje od ovoga. Teško će se ovakva igra ponoviti", kazao je Pešić.

"Mirko Kovač i Boris Bakić bili su odlični u odbrani. Oni rastu, kao i Štimac, koji je vredan momak, koji napreduje i publika to prepoznaje. Publiku zaista moramo da poštujemo kada u dva ili tri dana na naše mečeve dodje njih 12.000", dodao je Pešić.

Trener Zvezde je, medjutim, naveo da će duel sa poljskim timom u gostima, koji će se igrati sledeće nedelje, biti drugačiji.

"Turov će verovatno igrati kao večeras u trećoj četvrtini, kada je odbranu igrao na granici faula, ukrao nam mnogo lopti. Po tome su oni i karakteristični", rekao je Pešić čiji tim samo u trećoj četvrtini nije nadigrao Turov (17:17).

Trener Turova Sašo Filipovski istakao je da njegova ekipa jednostavno nema kvaliteta da igra na nivou na kakvom je večeras bila Crvena zvezda.

"Mi nismo spremni da igramo na ovakvom nivou, posebno u ovakvoj atmosferi. Nemamo dovljno iskustva za to, a Zvezda je pružila odličnu predstavu. Centri posebno, oni su nam dali 60 poena, mada mi odbranu praktično i nismo igrali", kazao je Filipovski.

Makedonski trener je oprezno govorio i o revanšu za sedam dana.

"U 16 dana igramo šest utakmica. Dva dana pre duela sa Zvezdom pred domaćem publikom putovaćemo ukupno 24 sata zbog gostovanja. Pokušaćemo da popravimo utisak sa ove blamaže, ali prvo treba da sakupimo pet igrača, jer imamo velike probleme sa povredama", naveo je Filipovski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve