Nova vest
Košarka

Utorak, 09.12.2008.

20:25

Poraz Hemofarma u Podgorici

Košarkaši Hemofarma izgubili su od Budućnosti u Podgorici 70:59, u trećem kolu grupe H u Evrokupu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vladan Vukosavljević postigao je 18 poena, i on je jedini igrač u sastavu Vrščana koji je meč završio sa dvocifrenim brojem poena. Milan Mačvan ubacio je devet, Stefan Marković osam, a Milivoje Božović šest poena. U ekipi Dejana Radonjića Nemanja Gordić postigao je 14, Vladimir Dašić 13, a Vladimir Dragićević 10 poena.

Podgoričani su potpuno zasluženo stigli do prvog uspeha u Evrokupu. Posle ubedljive pobede Hemofarma protiv Budućnosti od 19 razlike pre dve sedmice u NLB ligi, očekivalo se da bi "farmaceuti" mogli i danas da zabeleže pobedu, koja bi im gotovo garantovala osvajanje drugog mesta u grupi, ali se to nije ostvarilo.

Hemofarm je u prvom poluvremenu delovao sigurnije, a domaćini su, posebno u drugoj četvrtini, kada su postigli samo šest košseva, bili previše nervozni. U drugom poluvremenu, medjutim, vidjena je potpuno drukčija slika na terenu. Nakon što su početkom treće četvrtine izjednačili na 37:37, domaćini su preuzeli incijativu i do kraja susreta nisu ispuštali vodjstvo.

U tim trenucima, kada se "lomila" utakmica, Hemofarm je potpuno podbacio i razočarao. Igrači Budućnosti prosto su "leteli" po terenu, iskazali veliku želju da ostvare uspeh i sve eventualne nedostatke nadoknadjivali izuzetnom borbenošću. Nagrada za takav pristup bila je zaslužena pobeda.

Najveće zasluge za uspeh Podgoričana imao je Vladimir Dašić, koji je pored 13 poena imao i deset uhvaćenih lopti, a odlično je odigrao i Nemanja Gordić, koji je sa 14 koševa bio najefikasniji u svom timu. U ekipi Hemofarma raspoložen za igru bio je samo Vladan Vukosavljević, čiji je učinak bio 18 koševa i šest skokova.

U narednom kolu, 16. decembra, Hemofarm će u Vršcu morati da pobedi Budućnost sa više od 11 poena razlike kako bi zadržao šanse da se u poslednja dva kola bori za drugo mesto u grupi.

Budućnost: Šehović, Micov 4, Popović 1, Bojović 9, Gordić 14, Otašević 3, Dragićević 10, Simonović 7, Mišanović, Maraš 9, Dašić 13, Ljulić.
Hemofarm: Pavković 3, Despotović 2, Joksimović, Božović 6, Marković 8, Savović, Krstović 5, Mačvan 9, Petrović, Borisov, Marjanović 4, Vukosavljević 18.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve