Nova vest
Košarka

Utorak, 02.12.2008.

22:44

Štimac za B92: "Odbrana presudila"

Centar Crvene zvezde Vladimir Štimac u izjavi za B92 decidno kaže da je odbrana bila ključni faktor u trijumfu 'crveno-belih' nad Bambergom.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

"Definitivno je odbrana odlučila meč. Pošto sve kreće od defanzive, uspeli smo i u napadu da uspostavimo pravi ritam. Odigrali smo kako treba i ovo je za nas veoma važna pobeda. Ponavljam, odbrana je najvažnija, to važi i za sledeće mečeve", izjavio je 21-godišnji centar.

"U sledećem kolu dolazi nam neugodni Turov u goste. Oni su drugi u Poljskoj i to je jedna vrlo dobra ekipa. Analiziraćemo njihovu igru i spremićemo se, ali znam da su zaista sjajna ekipa. Dosta toga zavisi i od nas i nadam se da ćemo mi odigrati kako treba".

Upitan da prokomentariše vrline i mane 'crveno-belih' Štimac je rekao:

"Mislim da smo dobri na svim pozicijama, od 'jedan do 'pet'. Mnogo toga zavisi od toga kakav nam je dan, ali ne može svaki da bude dobar. Najbitnije je da se trudimo. Što se tiče slabosti, čini mi se da nismo još potpuno uigrani jer smo malo kasnije od ostalih počeli pripreme. Mislim, ipak, da će sve biti kako treba zato što su svi segmenti igre u redu".

Trener Zvezde Svetislav Pešić rekao je da je šteta što Zvezda nije pobedila sa većom razlikom.

"Odigrali smo dobru utakmicu, imali smo kontinuitet, što je važno za ovaku mladu ekipu. Šteta što uspeh nismo kapitalizovali većom razlikom, jer se nikad ne zna šta će biti u ostalim utakmicama u grupi", rekao je Pešić na konferenciji za novinare posle utakmice."

Šef stručnog štaba srpskog tima ocenio je da je ključ pobede bio u dobroj odbrani na Predragu Šuputu u drugom poluvremenu.

"Uspeli smo da 'izbacimo' Šuputa. U prvom poluvremenu dao je 14, a u drugom samo dva poena. Ipak, u prvom delu meča smo opet pravili neke greške, koje nismo smeli. Zadovoljan sam i igrom u odbrani u drugom poluvremenu, jer smo primili samo 29 poena, a imali smo i 20 asistencija", naveo je on.

Uprkos ubedljivoj pobedi, Pešić je istakao da je Bamberg dobra ekipa, koja je i na ovoj utakmici pokazala koliko je fizički jaka.

"Voleo bih da mi poverujete kad vam kažem, ali znam da nećete, da je Bamberg jaka ekipa. Fizički su veoma jaki i dosta trče, a nama je večeras bilo potrebno mnogo truda da ih zaustavimo", objasnio je on.

Govoreći o šansama Zvezde za plasman u drugi drug Evrokupa, Pešić je rekao da je situacija dobra, dok sve zavisi od "crveno-belih".

"Naše šanse su dobre dok od nas sve zavisi. Sledeću utakmicu igramo kod kuće protiv Turova i tek ako njih dobijemo, možemo da počnemo da razmišljamo o kombinacijama za drugi krug", kazao je Pešić.

Pešić je dodao da još nije poznato koliko je ozbiljna povreda Borisa Bakića, koji je u prvom poluvremenu dobio udarac u zglob desne ruke.

"Sutra će ići na snimanje i videćemo šta će biti. U svakom slučaju, u pitanju je veoma bolna povreda", zaključio je trener Crvene zvezde.

Trener Bamberga Šis Fleming kazao je da je Zvezda večeras pokazala da ima karakter, jer se brzo oporavila od poraza u prvom kolu od ekipe Šarlroa.

"Pokazali su karakter, jer su se oporavili od neuspeha u prvom kolu. Večeras smo samo u prvih osam minuta bili ravnopravni, a zatim smo ušli u problem sa presingom Zvezde. Takodje, morao sam da odmaram Džordana i te dve stvari su, čini mi se, presudile utakmicu", zaključio je Fleming.

Crvena zvezda u subotu u 16 časova igra protiv Zadra u dvorani Pionir. Taj meč igra se u okviru 11. kola NLB lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve