Nova vest
Košarka

Utorak, 02.12.2008.

21:14

Zvezda rutinski sa Bambergom

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su nemački Bamberg rezultatom 82:65 u drugoj rundi grupe F Evrokupa. 'Crveno-beli' sada imaju skor 1-1.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Najbolji u taboru Zvezde bio je Lorens Roberts sa 13 poena i 8 skokova, Milan Milošević je postigao 12 poena (5-7 iz igre), a Andre Ovens je ubacio 11 poena. Elmedin Kikanović zabeležio je 12 poena i 6 uhvaćenih lopti, dok je Marko Marinović imao 4 poena i 7 asistencija. Najefikasniji u Bambergu bio je Predrag Šuput sa 16 poena.

U drugom meču grupe belgijski Šarlroa je slavio protiv Turova u Poljskoj sa 86:61.

Gosti su bolje počeli meč u Pioniru i posle dve trojke (Grin i Džordan) su vodili sa 9:4, ali ’crveno-beli’ potom prave seriju 17-2. Ovens je delovao veoma motivisano, ukrao je dve lopte i ’pouvkao’ saigrače da zaigraju čvršće u odbrani. Uz to, američki plej je pogodio dve trojke, što je posle polaganja Štimca značilo +12 za Zvezdu – 23:11.

Perspektivni centar Olbreht je zajedno sa Šuputom bio najbolji košarkaš nemačkog tima do poluvremena. Beograđani su bili precizni za tri poena, ali su u druoj deonici slabije branili ’pik-en-pop’, a asistencije Olbrehtu pod sam koš relativno lako su prolazile. Iz takvih akcija Šuput je ubacio 12 (tri trojke u nizu), a 210cm visoki centar 8 poena.

Zbog toga je trener Svetislav Pešić uveo u igru snažnog Stevana Miloševića, koji je dao četiri poena uzastopno, a Zvezda je posle bacanja Marinovića obezbedila 12 poena viška pred 15-minutni odmor – 48:36.

'Crveno-beli' su za tri poena šutirali neuporedivo bolje nego na prošlim mečevima, a posle četiri trojke u nizu (2x M.Milošević, Kešelj i Roberts) poveli su sa 66:46. Roberts je nastavo sa dobrom igrom iz prvog poluvremena, a Marinović je sa dva atraktivna dodavanja podigao publiku na noge. Pred poslednjih deset minuta bilo je 70:53 za srpski tim.

U poslednjem periodu tempo igre naglo je opao kao posledica ubedljive prednosti 'crveno-belih'. Nemci nisu imali potreban kvalitet da učine meč neizvesnim, a Zvezda je rutinski okončala posao.

U narednom kolu 9. decembra Crvena zvezda dočekuje poljski Turov na svom parketu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve