Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 24.11.2008.

18:21

Evrokup: FMP gostuje Pamesi

Košarkaši FMP-a gostuju ekipi Pamese u prvom kolu grupe G Evrokupa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U drugom meču grupe sastaju se Artland Dragons i Fortitudo. Tim Slobodana Klipe kvalifikovao se za Evrokup kroz dve kvalifikacione runde savladavši holandski Amsterdam i ruski Ural. U Pamesi igraju dvojica srpskih košarkaša, Kosta Perović i Vule Avdalović. Ekipa je početkom meseca promenila trenera pa je umesto Fotisa Kacirakisa došao Neven Spahija, koji je prošle sezone bio šef stručnog štaba Tau Keramike.

"Glavni cilj i naša želja u Evrokupu je sticanje međunarodnog iskustva. Imamo želju i ambiciju da, ako nam se pruži prilika, prođemo u drugi krug. Mislimo da možemo i želimo da dobijemo sve tri utakmice kući i ako je moguće da u poslednjem kolu dobijemo Artland u gostima i to bi bilo dovoljno za prolazak. Bio bi to ogroman uspeh za ovaj mladi tim", rekao je trener "pantera" Slobodan Klipa.

Čak desetorica igrača španskog kluba je bar jednom ove sezone postigla deset poena na utakmici.

"Pamesa je u utorak favorit. Imaju odličnu ekipu, u sjajnoj su formi. Značajno su poboljšali igru dolaskom Spahije. Igraju sa deset veoma kvalitetnih igrača u rotaciji tako da mi moramo da odigramo iznad naših mogućnosti", izjavio je Klipa.

FMP loše igra ove sezone u regionalnoj NLB ligi. Ekipa iz Železnika zabeležila je samo dve pobede i čak sedam poraza. U prethodnom kolu, izabranici Slobodana Klipe izgubili su na domaćem terenu od vršačkog Hemofarma.

U četiri kvalifikaciona meča Evrokupa, najefikasniji igrač bio je kapiten Dragan Labović koji je prosečno postizao 21 poen i imao sedam skokova po utakmici. Istakli se još i Nemanja Protić i Filip Čović.

Utakmica Pamesa – FMP igra se u Valensiji u utorak od 20 časova i 45 minuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve