Nova vest
Košarka

Subota, 15.11.2008.

23:49

Hemofarm ubedljiv protiv Budućnosti

Košrkaši Hemofarma u subotu su u jednom od derbija osmog kola Jadranske lige savladali Budućnost iz Podgorice sa 96:77 (23:27, 25:20, 25:18, 23:12).

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Najefikasniji u Hemofarmu bio je Bojan Krstović sa 18, dok su Stefan Marković i Milan Mačvan dodali po 16 poena. U ekipi Budućnosti Vladimir Dašić ubacio je 19, dok je Vladimir Micov dodao 15 poena.

Podgoričani su dobro počeli utakmicu, tokom najvećeg dela prvog poluvremena imali su rezultatsku inicijativu. Prvih 10 minuta utakmice obeležilo je krilo Budućnosti Vladimir Dašić koji je Vrščanima u tom periodu ubacio 17 poena, ali Hemofarm je iz slabije odbrane, ipak, uzvraćao efikasnim napadima.

Podgoričani su sve do 17. minuta držali prednost, kada je Miljan Pavković postigao trojku za izjednačenje (41:41) i posle toga je usledio pad igre gostiju, što je Hemofarm iskoristio da na poluvreme, sa trojkom Milana Mačvana uz zvuk sirene, ode sa prvom prednošću (48:47).

Hemofarm je u drugom poluvremenu osetio umor Budućnosti i ispravio sve svoje greške u odbrani, što je dovelo do konstantnog uvećanja prednosti sve do kraja utakmice.

Trener Hemofarma Stevan Karadžić rekao je posle utakmice da je ovo za njegov tim izuzetno važna pobeda, jer im je Budućnost konkurent za visok plasman.

"Loše smo ušli u utakmicu i dozvolili protivniku da iz ofanzivnih skokova postiže lake poene. Prvo poluvreme, uz devet izgubljenih lopti, samo smo jurili razliku. U drugom poluvremenu uvideli smo da se Budućnost ispraznila u utakmici sa Galatasarajem što smo iskoristili i stisli ih u odbrani", rekao je Karadžić.

Trener Budućnosti Dejan Radonjić rekao je da je lako uočiti u kojem delu su odigrali onako kako nisu želeli.

"Mislim da je 90 primljenih poena previše za nas. Nismo došli u Vršac da bi bili na tom nivou. U odredjenim trenucima pali smo i psihički. Možda je to danak emotivnom pražnjenju na utakmici sa Galatasarajem. Moraćemo za naredni meč da poradimo na odbrani", rekao je Radonjić.

Hala: Centar Milenijum, Vršac. Gledalaca: 1.600. Sudije: Dožai, Vovk, Hordov (Hrvatska).

Hemofarm: Pavković 5, Despotović, Joksimović 9, Božović 10, Marković 16. Savović 2, Krstović 18, Mačvan 16, Petrović 2, Borisov 4, Marjanović 4, Vukosavljević 10.

Budućnost: Šehović, Micov 15, Popović 2, Bojović 3, Gordić 7, Mijatović, Otašević 3, Dragišvević, Simonović 11, Mišanović 3, Maraš 14, Dašić 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve