Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 10.11.2008.

14:40

Zvezda – Gmunden (utorak 19h, TV)

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u utorak (19h) austrijski Alijanc Svans u revanš meču kvalifikacija za Evrokup, uz direktan prenos na TV B92.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Nakon remija u prvom meču u Austriji, 82:82, beogradski tim nalazi se na korak od plasmana u drugo po jačini evropsko takmičenje, u revanšu je očekuje do sada najbitniji meč sezone, a TV B92 direktno će prenositi duel iz 'Pionira', u utorak od 19 časova.

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić rekao je da njegovi igrači moraju da uđu koncentrisani u meč ukoliko žele da ostvare postavljeni cilj i plasiraju se u to evropsko takmičenje.

"Ne plašimo se Gmundena. Ako uđemo koncentrisani u utakmicu možemo da odigramo kvalitetan meč i plasiramo se u grupnu fazu takmičenja Evrokupa", rekao je Pešić novinarima.

Trener Zvezde rekao je da ne misli da njegovi igrači nisu pružili maksimum na gostovanju u Austriji, već da im je u završnici meča ponestalo koncentracije.

"Prvo poluvreme odigrali smo odlično u odbrani i napadu. Kada povedete 12 razlike protiv austrijskog tima koji nema status u Evropi onda dolazi do dekoncentracije. U ekipi Gmundena ne igraju najbolji evropski igrači, ali oni igraju timski, a to su najopasnije ekipe", ocenio je Pešić.

Crvena zvezda je u prvoj utakmici sa austrijskim predstavnikom odigrala 82:82. "Crveno-beli" su na poluvremenu imali prednost od 12 poena, ali u revanš, ipak, ulaze bez rezultatske prednosti.

"Možda je i dobro što se utakmica tako završila, kako bismo shvatili da se u svakoj četvrtini igra nova utakmica", dodao je.

Na pitanje novinara da li se slaže sa mišljenjem generalnog menadžera Zvezde Milana Opačića da bi "crveno-beli" trebalo da odigraju nekoliko utakmica u Beogradskoj Areni, Pešić je rekao da Zvezda još nije veliki tim, i da zbog toga ne bi mogla da napuni Arenu.

"Veliki timovi bi trebalo da igraju u velikim dvoranama, ali mi još nismo veliki tim. Prvo moramo da postanemo tim, da imamo igru, rezultate, a to još nemamo. Prvo moramo da napunimo Pionir, pa tek onda Arenu", rekao je Pešić.

Pešić je rekao da na utakmici neće moći da računa samo na Mirka Kovača, ali da su ostali igrači spremni za meč.

Najbolji strelac Crvene zvezde u prvom meču Tadija Dragićević, najavljuje maksimalnu ozbiljnost jer na to upozorava drugo poluvreme u Gmundenu.

"Posle plus 12 u prvom poluvremenu, došlo je do pada koncentracije u nastavku. Austrijanci nisu poznata ekipa ali ako im dozvolimo da se razigraju imaćemo dosta problema. Krećemo od nule i očekujem da ceo meč odigramo kao u prvih dvadeset minuta u Gmundenu. Uz podršku navijača koje očekujemo u velikom broju možemo do pobede".

Dragićević je ocenio da će Zvezda uspeti da se plasira u Evrokup, ukoliko bude odigrala barem 20 minuta kao što je igrala u prvom poluvremenu u Austriji i pozvao navijače da u što većem broju dođu na utakmicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve