Nova vest
Košarka

Subota, 08.11.2008.

14:54

Ivković za B92: Ujednačena grupa

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je da jegrupa C najujednačenija na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naš nacionalni tim igraće u grupi sa Španijom, Slovenijom i Velikom Britanijom, odlučeno je žrebom u subotu u Varšavi.

''Ovo je verovatno jedna od najujednačenijih grupa tako da je jako bitno da mi budemo spremni već na početku samog takmičenja jer je potrebno da se izborimo za prva tri mesta. Ne treba zaboraviti Engleze koji imaju jedan veliki napredak. Ispred ULEB-a i FIBA se teži na svaki način da se od Londona napravi veliki košarkaški centar i tom smislu Englezi će igrati sa dosta naturalizovanih Amerikanaca možda i sa NBA igračima'', rekao je Ivković za B92.

Grupa C, u kojoj je reprezentacija Srbije, ukršta se u drugoj fazi takmičenja sa grupom D u kojoj su Poljska, Turska, Litvanija i Bugarska.

''U toj narednoj grupi mi prenosimo rezultate iz naše grupe. Ono što je za mene najbitnije jeste da mi sada pratimo formu naših igrača i da imamo stalni kontakt sa svim našim igračima koji igraju u klupskim takmičenjima. Jako je bitno da dođemo što spremni na prvenstvo Evrope i ne treba da zaboravimo naš takmičarski cilj a to je da se kvalifikujemo na Svetsko prvenstvo 2010. godine u Istanbulu'', izjavio je Ivković.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić istakao je da se Srbija nalazi u jakoj grupi i da je to šansa da se pokaže kvalitet srpske košarke.

"Imam utisak da je ova grupa veoma jaka, ujednačena, sa dva jaka tima Španijom i Slovenijom i ekipom koja je predstavljala iznenađenje kvalifikacija Velikom Britanijom. Ipak, ovo je šansa da se pokaže kvalitet srpske košarke i da se ozbiljno pripremimo za šampionat", rekao je Kapičić.

Bivši reprezentativac Vlade Divac, koji je izvlačio kuglice na žrebu u Varšavi, rekao je da je Grupa C najjača, ali da tim koji ima velike ambicije mora da pobeđuje najjače ekipe.

"Mislim da je grupa u kojoj je Srbija najjača, ali to nije presudno, jer tim koji ima visoke ambicije na velikom takmičenju mora da pobeđuje i najjače ekipe", ocenio je Divac.

Šampionat Evrope igra se od 7. do 20. septembra 2009. godine u Poljskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve