Nova vest
Košarka

Utorak, 04.11.2008.

21:28

Zvezda bez prednosti u revanšu

Košarkaši Crvene zvezde igrali su nerešeno u Austriji protiv domaćeg Gmundena – 82:82, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Evrokup.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tadija Dragićević bio je najefikasniji u timu Svetislava Pešića sa 17 poena. Vladimir Štimac ubacio je 12, Elmedin Kikanović 11, a Nemanja Bjelica 10 poena. U domaćem sastavu Fišer i Mejes bili su najefikasniji. Obojica su postigla 21 poen.

Revanš meč na programu je za nedelju dana u ’Pioniru’. Pobednik ovog duela plasiraće se u grupnu fazu Evrokupa, i igraće sa ekipama Turova, Šarloe i Bamberga.

Zvezda je meč u Austriji počela sa sjajnih deset minuta. „Crveno-beli“ su u tom periodu odigrali odlično u odbrani, i prva deonica završena je sa devet razlike za srpskog predstavnika – 20:11. Sa odličnom igrom Zvezda je nastavila i u drugom periodu, u 16. minutu bilo je plus 15 (32:17), a poluvreme je završeno sa 12 poena prednosti u korist našeg predstavnika – 42:30.

Ipak, igra Zvezde je naglo pala u trećoj deonici i Gmunden je u 27. minutu prvi put došao do prednosti – 51:50. Zvezda ipak vraća prednost sa šest uzastopnih poena Bjelice, i u poslednji period ulazi sa pet razlike (61:56). Tu prednost ekipa Svetislava Pešića držala je sve do pet minuta pre kraja kada je Gmunden uhvatio priključak, i do kraja je viđen izjednačen meč.

Ipak, srpski predstavnik će u revašu u Beogradu sigurno biti favorit za prolaz dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve