Nova vest
Košarka

Utorak, 04.11.2008.

19:48

FMP na +8, Labović briljirao

Košarkaši FMP Železnika savladali su ruski Ural rezultatom 69:61 u prvom meču druge runde kvalifikacija Eurokupa.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Kapiten Dragan Labović predvodio je 'Pantere' sa 22 poena (4-6 za dva, 3-6 za tri) i 7 skokova, Nikola Marković zabeležio je 11 poena (4-4 iz igre) i 5 uhvaćenih lopti, a plej Nemanja Protić ubacio je 10 poena. U taboru Urala najefikasniji je bio Aleksej Surovcev sa 12 poena (5-12 iz igre), dok je Srbin Vanja Plisnić postigao 11 poena (4-10 iz igre, 5sk.) Revanš se igra u Permu sledećeg utorka.

Gosti su bolje počeli meč i u prvoj četvrtini su u dva navrata imali +9 zahvaljujući preciznom šutu Plisnića i Dalmaua za tri poena.

Serijom 10-0 sredinom druge deonice (osam poena Labovića) domaćin je poveo, ali su Rusi do kraja poluvremena uspeli da preokrenu i povedu sa pet poena razlike (45:40).

Marković je započeo, a Protić završio seriju 8-0 'Pantera' krajem trećeg perioda kojom je tim iz predgrađa stvorio pristojnu zalihu pred poslednju četvrtinu – 61:55.

U sedam minuta četvrtog kvartala gosti su dali samo jedan poen, ali ni tim Slobodana Klipe nije se proslavio (jedino je Marković ubacio trojku). Čović je u finišu pogodio tri od četiri penala i obezbedio svom timu osam poena prednosti pred revanš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve