Nova vest
Košarka

Utorak, 28.10.2008.

13:07

Vujošević: "Nema nepobedivih ekipa"

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je da je došlo vreme da srpski šampion u Evroligi zabeleži pobedu protiv Reala iz Madrida.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Partizan je izgubio od Reala svih 12 dosadašnjih međusobnih okršaja. "Partizan ima veliku tradiciju, u kojoj najmanje svetlo mesto zauzimaju dueli sa Realom. To je veliki klub u svemu, igračima, upravi, ekonomskim osnovama... Na svakoj poziciji imaju dva odlična igrača", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare.

Vujošević je podsetio da su u nekoliko prethodnih utakmica Partizana i Reala odlučivale nijanse.

"Dešavalo se da u poslednji minut meča uđemo sa pet poena prednosti i da izgubimo. Tih 12 pobeda su odraz kvaliteta, ali pomalo i sreće koje su imali. Ako se sutrašnji bude igrao na 'jednu loptu', nadam se da će sreća biti na našoj strani", kazao je trener ’crno-belih’.

Vujošević je rekao da od svojih igrača pre svega očekuje veliku borbenost i želju za uspehom.

"Nema nepobedivih ekipa. Od svog tima očekujem veliku borbenost i želju da uradimo ono što nije pošlo za rukom prethodnim generacijama Partizana, od kojih su neke bile jače od sadašnjeg tima", naveo je trofejni trener 'crno-belih'.

Trener Partizana naveo je da njegova ekipa mora da zaustavi kontranapade i skok igru gostiju, ukoliko želi da ostvari prvu pobedu u Evroligi ove sezone.

"Ako zaustavimo kontranapade gostiju i zaustavimo njihov skok u napadu, imaćemo priliku da pobedimo. Očekuje nas prava košarkaška 'poslastica' i verujem da će svi ljubitelji košarke uživati", zaključio je Vujošević.

Krilni košarkaš Partizana Novica Veličković rekao je da ekipa pomalo oseća umor, ali da je to neće sprečiti da na terenu pruži maksimum.

"Podrazumeva se da smo umorni, ali sezona je tek počela. Imamo dovoljno vremena da se spremimo za Real. O protivniku ne treba trošiti previše reči, imaju odličan sastav. Na nama je da izađemo na teren i pružimo maksimum", istakao je Veličković.

Partizan i Real su prošle sezone odigrali dve utakmice u prvoj fazi Evrolige. U Madridu je Real slavio sa 75:64, a u Beogradu Španci su trijumfovali sa 80:72.

Košarkaši Partizana su prošle nedelje u prvom kolu D grupe u Istanbulu izgubili od Efes Pilsena sa 61:60.

Utakmica drugog kola Evrolige između Partizana i Reala iz Madrida igra se u sredu u hali "Pionir" od 20.45.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve