Nova vest
Košarka

Subota, 30.08.2008.

06:24

EP: Finska - Srbija (19h)

Košarkaška reprezentacija Srbije sastaje se u subotu (19h) u gostima sa selekcijom Finske u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč će se igrati u Vanti pored Helsinkija, a srpski tim doputovao je u Finsku dan pred odigravanje utakmice. Pred treći kvalifikacioni meč selektor Dušan Ivković izjavio je da tim Srbije ne sme da potceni Finsku, bez obzira na dva početna poraza te selekcije, kod kuće od Bugarske (68:90), odnosno u gostima od Italije (80:88).

"S obzirom na veoma kratko vreme između utakmica moramo da se priviknemo na izuzetno brz ritam. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica. Finci su kvalitetniji od Mađara. Ne sme da nas zavara njihov lošiji start, odnosno dva poraza u kvalifikacijama. Oni su u pripremnom periodu na turniru u Francuskoj pobedili domaćina, Letoniju i Češku i pokazali da poseduju kvalitet", rekao je Ivković po dolasku u Helsinki.

Glavnu pretnju po koš srpskog tima predstavljaće bek Peteri Koponen i krilni centar Hano Motola. Koponen je najbolji asistent tima, član je italijanskog Virtusa, dok je Motola, igrač grčkog Arisa, najbolji strelac Finaca, sa 20.5 poena po utakmici.

"Osnovna poluga njihove igre je tandem Koponen-Motola i sigurno ćemo na njih obratiti posebnu pažnju. Moramo da odigramo dobro u defanzivi i da tranzicijom iz odbrane u napad dolazimo do lakih poena iz polukontri i kontri, što je osnovni moto naše igre. U napadu ne smemo da igramo ishitreno", objasnio je Ivković.

Selektor Srbije dodao je da ima dovoljno informacija o Fincima i da zna šta ih očekuje.

"Moramo da odbranimo šut za tri poena. Čak i Hano Motola koji igra na poziciji centra se veoma često izvalaći van linije za tri poena i šutira. U većini utakmici koje smo gledali igrali su bez klasičnog centra i glavna im je karakteristika širina i brzina".

Ivković će posle jutanjeg treninga u subotu odrediti 12 igrača koji će se suprostaviti domaćinu.

U drugom me;u Grupe A u subotu, Bugarska (2/0), pored Srbije druga neporažena ekipa u grupi, dočekuje Italiju (1/2).

Posle meča u Finskoj, najbolje srpske košarkaške u sredu očekuje meč sa Bugarskom u Beogradskoj Areni, uz ponovo besplatan ulaz, a organizatori su posle velike gužve pred nedavno odigran meč sa Mađarskom odlučili da odštampaju ulaznice i podele ih nekoliko dana pred meč, kako bi se ovog puta izbegle gužve.

Ulaz u Arenu će biti moguć samo uz karte, koje će biti deljene u ponedeljak i utorak od 10 do 20 sati na blagajnama Beogradske Arene, kao i na blagajni dvorane Pionir u istom terminu. Na dan utakmice, ukoliko ostane ulaznica, one će biti deljene na blagajni Arene, i to od 10 sati do početka utakmice, ili do trenutka dok sve karte ne budu raspodeljene. Jedna osoba moći će da podigne najviše četiri ulaznice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve