Nova vest
Košarka

Sreda, 25.06.2008.

16:22

Pojačanja za CSKA, Himki i Uniks

Izvor: Đorđe Lazarević

Autor:Đorđe Lazarević

Default images

Hrvatski bek Zoran Planinić postigao je dogovor sa upravom moskovskog CSKA i u naredne dve sezone braniće boje evropskog klupskog šampiona. Nekadašnji bek Taukeramike u Moskvu je stigao kao zamena za jednog od najboljih bekova Evrope, Teodorosa Papalukasa, koji se posle 5 godina vratio u Olimpijakos. 26-godišnji hrtvatski šuter je prethodne dve sezone nosio dres ekipe iz Vitorije, gde je prosešno beležio 9,8 poena i 2,8 asistencija u ACB ligi, odnosno 10,6 poena i 3,1 asistenciju u Evroligi.

Prema pisanju pojedinih hrvatskih sajtova, Planinić će za dve godine ugovora zaraditi oko 3,5 miliona evra.

Osima bivšeg košarkaša Nju Džersi Netsa, novi članovi moskovskog tima za narednu sezonu su talentovani ruski centar, Saša Kaun, koji je došao sa Kanzas Univerziteta, kao i jedan od najboljih košarkaša Makabija iz prošle sezone Terens Moris.

Pored ruskog šampiona zvučnija pojačanja pristigla su i u Himki, Spartak i Uniks. Džerom Moiso osvajač ULEB kupa sa Huventudom, nekadašnji član Reala, koji poseduje i NBA iskustvo, u narednoj sezoni nosiće dres Himkija. Spartak se pojačao bivšim plejmekerom Crvene zvezde i Cibone Endrujom Vizneskim, dok će Uniks posle prošlogodišnjeg ispadanja u četvrfinalu prvenstva, nešto više pokušati da uradi uz pomoć Marka Džeksona, koji je i pored sjajnih partija u Olimpijakosu, dobio otkaz zbog nediscipline.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve