Nova vest
Košarka

Subota, 07.06.2008.

15:39

Spahija osvojio titulu, dobio otkaz

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rukovodstvo novog šampiona Španije Taukeramike odlučilo je da ne produži ugovor sa trenerom Nevenom Spahijom. Hrvatski stručnjak, koji je u finalu plej-ofa ACB lige predvodio TAU do ubedljivog trijumfa nad Barselonom, sa 3:0, sastao se u petak sa predstavnicima kluba, a nakon nekoliko sati klub je izdao zvanično saopštenje da neće iskoristiti mogućnost produžetka ugovora.

Spahija napušta Vitoriju bez obzira na jednu od najuspešnijih sezona u istoriji baskijskog kluba. Pored titule u Španiji, TAU je u sezoni 2007/08 osvojio i Superkup Španije, bili su učesnici fajnal-fora Evrolige u Madridu, kao i finala Kupa Kralja, gde su poraženi od Huventuda.

Među kandidatima za novog trenera Taukeramike su Svetislav Pešić, Duško Ivanović i Serđo Skariolo, prenose španski mediji, a ko god dođe biće čak šesti trener na klupi kluba iz Vitorije od 2005. godine, posle Pedra Martineza, Perasovića, Leskana, Maljkovića i Spahije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve