Nova vest
Košarka

Petak, 06.06.2008.

19:55

Partizan u novom finalu plej-ofa

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Košarkaši Partizana plasirali su se u finale plej-ofa Svislajon Superlige, pošto su u drugom meču polufinala pobedili Crvenu zvezdu 89:80, i tako trijumfovali u seriji sa 2-0. Nikola Peković postigao je 20, Novica Veličković 18, Uroš Tripković 16, a Milt Palasio 13 poena u timu Duška Vujoševića, koji će tako imati priliku da se bori za sedmu uzastopnu titulu. U ekipi Milana Škobalja Omar Kuk postigao je 21, Stiven Marković 16, a Elmedin Kikanović 13 poena.

Partizan je bolje počeo meč i zahvaljujući dobrom šutu Tripkovića došao do +9 (11:2) već posle četiri minuta igre. Stiv Marković je sa osam poena do kraja prve četvrtine vratio egal – 21:21.

"Crno-beli" su bili bolji u drugoj deonici i posle poena Veličkovića došli su d oprve dvocifrene prednosti (41:30). Zvezda je vrlo retko i teško pronalazila put do koša, a Paritzan je nakon trojke Veličkovića u poslednjoj sekundi stekao suficit od 14 poena na poluvremenu – 50:36.

Tim Milana Škobalja nije se predao kao u prvoj utakmici, već je zaigrao mnogo borbenije u nastavku. Omar Kuk se serijom od osam poena iskupio za nekoliko nepreciznih dodavanja i približio svoj tim na -4 (62:58).

Parizan je tokom celog meča dominirao u skoku, naročito u ofnazivnom (16-6), što je bilo ključno za očuvanje prednosti u finišu trećeg perioda, kada je Zvezda igrala tečno i sa puno energije.

Milton Palasio postiže osam poena u seriji "crno-belih" 13-0, kojom je Partizan došao do 81:65 na 3-4 minuta do kraja. Zvezda je uspela da se približi na -6 (84:78) na 50-ak sekundi pre kraja, ali Kuk je potom promašio 'zicer' i sve je bilo rešeno.

Protivnik "crno-belih" u finalu biće bolji iz duela FMP - Hemofarm. Tim iz beogradskog predgrađa dobio je prvi meč u Železniku, a drugi je na programu u petak.

Trener Crvene zvezde Milan Škobalj čestitao je Partizanu na zasluženoj pobedi i ocenio da je iza "crveno-belih" ostala "uspešna sezona, iako u njoj nije osvojen nijedan trofej".

"Dobili smo neke nove igrače i nagovestili bolje dane za naš trofejni klub", poručio je Škobalj.

Trener Partizana Duško Vujošević izrazio je zadovoljstvo ostvarenim pobedom, ali je napomenuo da je od svojih izabranika očekivao "bolji pristup utakmici".

"Nedostajao nam je kontinuitet u igri, kao i neophodan stepen angažovanja tokom celog meča" rekao je Vujošević i dodao da, ukoliko se želi trofej, onda se u svakoj utakmici "mora igrati maksimalno borbeno".

Crvena zvezda - Partizan 80:89

Crvena zvezda: Igor Milošević, Krasnić, Marković 16, Kikanović 13, Kuk 21, Kovač 5, Raičević 8, Dragićević 2, Lekić 5, Cvetković 2, Šljivančanin 8.
Partizan: Palasio 13, Tepić 5, Kecman 12, Borovnjak 3, Tripković 16, Veličković 18, Peković 20, Vitkovac, Đurković, Božić 2, Strahinja Milošević, Vranješ.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve