Nova vest
Košarka

Petak, 06.06.2008.

10:22

Prva meč lopta za Partizan i FMP

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju Partizan, dok Hemofarm u Vršcu igra sa FMP-om u večerašnjim revanš mečevima polufinala plejofa Svislajon superlige. Meč u "Pioniru" počinje u 18 sati, dok je početak duela u Vršcu zakazan za 19 i 30. Partizan i FMP imaju vođstvo od 1:0 i imaće prvu meč loptu za plasman u finale.

Zvezda je ove sezone bez pobede nad Partizanom, "crveno-beli" su izgubili prvi meč sa 73:93, ali kapiten Tadija Dragićević najavljuje da se Zvezda neće predati.

"Ništa nije gotovo, nismo izgubili samopouzdanje. Partizan vodi sa 1:0, ali sigurno neće lako do finala. Polazim od sebe, imam problema sa levim kolenom, nisam trenirao nekoliko nedelja, ali moram daleko bolje. Siguran sam da i ostali tako razmišljaju. Učinićemo sve da produžimo seriju, u najmanju ruku skupo ćemo prodati kožu. Borićemo se, pa šta bude", rekao je Dragićević za "Sportski žurnal".

Sa druge strane, Partizan će večeras igrati za plasman u finale.

"Očekujem da moji igrači ispolje istu tenziju, pristup i stav kao što je bio slučaj u prvom meču. Pre svega, igranje odbrane svih 40 minuta", rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

Kao i pred prvi meč, neće biti ulaznica u slobodnoj prodaji, pa će duelu "večitih rivala" ponovo moći da prisustvuju samo vlasnici godišnjih karata.

U drugom polufinalu, Hemofarm od 19 i 30 dočekuje FMP Železnik. Vrščani su izgubili prvi meč sa 81:92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve