Nova vest
Košarka

Subota, 31.05.2008.

21:43

Vukoičić nezadovoljan suđenjem

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener vršačkog Hemofarma Vlada Vukoičić rekao je posle poraza od gradskog rivala Lajonsa (74:71) da njegovi igrači kod sudija nemaju isti tretman kao košarkaši drugih timova u Superligi Srbije. "Na prvo mesto stavljam sebe i svoje igrače, pa sve ostale. Nezadovoljan sam tretmanom koji tim Hemofarma ima na ovim prostorima", objasnio je Vukoičić.

Vukoičić je kazao da ne može da shvati da "igrači kao Omar Kuk (plejmejker Crvene zvezde) imaju sva moguća prava, da otimaju loptu sudiji i gađaju ih", a da sudije sa druge strane imaju predrasude kada je u pitanju igrač NBA kalibra Rol Maršal "kojeg juri pola Evrope".

"Ne mogu da shvatim da najbolji igrači ove zemlje do 20 godina Milan Mačvan, Stefan Marković i Boban Marjanović, nemaju, ne zaštitu sudija, nego poštovanje. Ne mislim da igrači drugih timova to ne zaslužuju. Vrlo su pošteni i korektni. Žao mi je što ovo pričam posle pobede Lajonsa, ali govorim generalno", rekao je Vukoičić i pohvalio Lajonse.

Vukoičić je naveo da bi voleo da se, u trenutku kada počinje plej-of, razmisli o njegovim rečima, o krizi srpske košarke i krizi rezultata na klupskom i reprezentativnom nivou i dodao da bi voleo da vidi kako se u Španiji odnose prema Pau Gasolu i Rikuju Rubiju.

"Oni su prva kategorija, pa ispod njih dolaze najbolji stranci, pa svi ostali. Ne mislim da treba imati diskriminatorski odnos prema ikome, ali neko ulaže mnogo energije, truda, rada i sredstava, a neko postavlja i pravi igru prema nekome, da bi neko bio zanemaren, da ne kažem težu i ružniju reč", rekao je Vukoičić.

Vukoičić je zatražio da stručne organizacije o njegovim rečima izdaju saopštenje i da, ukoliko su njegove reči za kaznu, tako i urade, uz obrazloženje.

Vukoičić je čestitao Lajonsima na pobedi i dobroj igri i na celokupno dobroj sezoni. On je ocenio da je nedostatak Lajonsa u rotaciji, falila su tri bitna igrača, dobili dodatni motiv, što se, kako je rekao, često dešava pa timovi prevazidju trenutne i objektivne mogućnosti.

"Dešava se i da protivnički tim, za kojeg utakmica nema značaja, sem prestiža, ima nedovoljno motiva, kao mi večeras. To ne može da bude opravdanje za slabiji i loš pristup koji smo imali tokom meča, kao ni nešto negativno kada su Lajonsi u pitanju", rekao je Vukoičić.

Trene Lajonsa Dejan Mijatović rekao je da bi bilo neozbiljo da u ovom momentu govori da su Lajonsi bolji od Hemofarma, a gradskog rivala je nazvao institucijom.

"Ostali smo bez dva bitna igrača u rotaciji, ostali smo samo sa jednom klasičnom peticom. Rekao sam svojim momcima da jedino što želim jeste da pokažemo karakter, da pokažemo rezon, ideju i pripremu i da idemo na pobedu", rekao je Mijatović.

Mijatović je ocenio da je Hemofarm Štada već mislima bila u prvoj polufinalnoj utakmici plej ofa koju igraju u utorak protiv FMP, te da su "probali da dobiju a da se što manje potroše".

"Sigurno da su to nezahvalne utakmice, jer smo mi ušli iz pozicije autsajdera, pozitivno rasterećeni, a tada se uvek igra najlepše i najbolje. Drago mi je što se do kraja nismo predali sa malim fondom igrača i da lepo zaokružimo sve što smo ove sezone napravili", rekao je Mijatović.

Trener Lajonsa se zahvalio klubu što mu je ukazao poverenje i za narednu sezonu i naglasio da su oni ispred sebe sada postavili novu normu i da će se truditi da ode korak dalje, kao što su nagovestili ovom utakmicom.

"Vladi nemam šta da zamerim na ovoj izjavi. Nije hteo da umanji vrednost nase pobede. Mi ćemo ostati čvrsto na zemlji i gledati šta nam treba da bi otišli korak dalje. Hemofarmu želim puno sreće i mislim da su tim sposoban da udje u finale i igra neizvesnu seriju", rekao je Mijatović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve