Nova vest
Košarka

Subota, 31.05.2008.

20:40

Lajonsima derbi Vršca

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Lajonsa pobedili su na svom terenu gradskog rivala, ekipu Hemofarma sa 75:72 (15:18, 18:19, 19:18, 23:17) u meču poslednjeg, 14. kola Superlige Srbije. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Branko Jorović sa 24 poena, Radovan Marković ubacio je 18 poena, a Danilo Mijatović dodao je 11 poena. Milan Mačvan je sa 13 poena predvodio Hemofarm, Boban Marjanović postigao je 12 poena, a Stefan Marković meč je završio sa 11 poena.

Ovaj duel nije imao rezultatski značaj, pošto je Hemofarm ranije obezbedio treću poziciju pred početak plej-ofa, dok su Lajonsi odavno izgubili šansu za plasman u doigravanje za titulu.

Hemofarm je u prvom poluvremenu bio bolji rival i u prvih 20 minuta konstanto je imao prednost od nekoliko poena. Ekipa Lajonsa je, medjutim, u drugom poluvremenu zaigrala bolje i zahvaljujući tome utakmica je ušla u neizvesnu završnicu.

Lajonsi su u poslednem minutu imali prednost od 73:72, a potom je Mačvan pogodio samo jedno slobodno bacanje i doneo Hemofarmu izjednačenje.

U sledećem napadu Marković je pet sekundi pre kraja meča pogodio "trojku" i doneo Lajonsima vodjstvo od 75:72.

Milovoje Božović je šutem za tri poena u poslednjim sekundama meča pokušao da donese Hemofarmu produžetak, ali je bio neprecizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve