Nova vest
Košarka

Subota, 29.03.2008.

21:53

FMP ispustio F4 porazom u Jazinama

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Košarkaši FMP-a nisu uspeli da se plasiraju na završni turnir regionalne NLB lige, pošto su u majstorici četvrtfinala, u još jednoj neizvesnoj utakmici, poraženi u Jazinama od Zadra rezultatom 74:73. U samom finišu meča Amerikanac Kori Bruer pogodio je dva slobodna bacanja, a plej beogradske ekipe Nemanja Protić, koji je sa 20 poena bio najbolji pojedinac u gostujućem timu, izgubio je loptu u sledećem napadu, i to je bio kraj.

Pored Protića, odličan u ekipi Slobodana Klipe bio je Zoran Erceg sa 21 poenom i šest skokova, dok je ostatak ekipe stao na jednocifrenom učinku. U domaćem timu Kori Bruer ubacio je 23, Gečevski 17, a Džonson 15 poena.

I treći duel FMP-a i Zadra u četvrtfinalu NLB lige protekao je u izuzetno neizvesnoj završnici, a beogradski tim je ponovo ispustio pobedu. Ekipa Slobodana Klipe šest minuta pre kraja imala je osam poena prednosti (64:56), ail je olako ispustila, i domaći tim našao se na završnom turniru koji se igra krajem aprila.

Zadar je bolje otvorio meč, i tokom prve deonice imao je konstantnu prednost, koja je u sedmom minutu iznosila osam poena (13:5). Isto odstojanje bilo je i na kraju prve četvrtine (20:12).

Tokom druge deonice Zadrani su u nekoliko situacija imali plus 10, ali nijednog trenutka nisu uspeli da se odlepe, pa je prvo poluvreme završeno sa sedam poena prednosti domaćina (39:32).

Na startu druge deonice Džonson postiže trojku za 42:32, ali je tada usledila serija od četiri trojke Beograđana (Erceg dve, Protić i Krstović), i FMP je poveo (44:42). U nastavku treće četvrtine viđena je rezultatska klackalica uz veoma uspešan šut za tri obe ekipe. U samom finišu trećeg kvartala raspucao se Nemanja Protić koji je sa tri vezane trojke doneo svom timu prednost pred poslednju deonicu (58:56).

Početkom poslednje deonice srpska ekipa nastavlja u istom ritmu, i nakon trojke Protića u 34. minutu FMP je došao do pomenutih 64:56. Tada sledi serija domaćina 11-3, i u poslednja tri minuta ušlo se sa nerešenim rezultatom (67:67).

Poenima Gečevskog, Bruera i Štimca Zadar je u poslednjih 60 sekundi ušao sa tri poena prednosti (72:69), ali je Dragan Labović smanjio na 73:72. Fauliran je Kori Bruer koji je oba puta siguran. Isti igrač je u sledećem napadu oduzeo loptu Protiću, i tako doveo svoj tim do završnog turnira.

Zadar - FMP 74:73

Zadar: Stipčevivh 2, Barać 8, Džonson 15, Prostran, Gečevski 17, Marčinković, Šarlija, Lalić 2, Macura 3, Štimac 4, Bruer 23.
FMP: Jeremić 6, Erceg 21, Labović 6, Lazić, Krstović 8, Žigeranović, Duvnjak, Protić 20, Mićić 3, Samardžiski 6, Raduljica 1, Čović 2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve