Nova vest
Košarka

Utorak, 04.03.2008.

14:13

Vujošević najavljuje revanš Sijeni

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener Partizana Duško Vujošević veruje da njegova ekipa može do druge pobede u Top 16 fazi Evrolige, pred duel sa Sijenom u Beogradu u okviru 4. kola elitnog takmičenja. Vujošević je rekao da će igrači italijanskog šampiona biti motivisani jer bi pobedom obezbedili prvo mesto u grupi, ali da "crno-beli" imaju veru u sebe i da mogu da se vrate u borbu za četvrtfinale. Meč Partizan – Sijena igra se u sredu u Hali "Pionir" od 18.45.

"Sijena ima odličnu ekipu. Igraju timski, žrtvuju se jedni za druge, što je redak slučaj za evropske timove, s obzirom na veliki broj stranaca. Imaju fantastičan odnos prema timu, dobro se uklapaju i igraju čvrsto i agresivno u odbrani. Uostalom, Partizan je u Italiji izgubio 29 lopti, i po broju ukradenih lopti naš sledeći rival je prvi u Evroligi, a jedno od najjačih oružja im je kontranapad", izjavio je Vujošević na konferenciji za novinare pred duel 4. kola u "Pioniru".

"Mi moramo da idemo na pobedu, ali nemamo obavezu. Verujem u svoju ekipu. Dobro ćemo se spremiti, imamo veru i želju za uspeh. Nadam se da će podrška navijača biti kao u meču sa Efesom, sportska i gospodska, da ponovo pozitivno iznenadimo neke u Evropi", rekao je trener Partizana.

Milenko Tepić nada se da "crno-beli" mogu da prekinu niz od sedam pobeda Sijene u Evroligi.

"Čeka nas važna i teška utakmica. Sijena je jedini neporaženi tim u grupi. Odigrali smo loše u Sijeni. Oni bi pobedom obezbedili prvo mesto, ali i mi imamo svoje ambicije, na krilima pobede nad Efesom. Pobeda bi nas ostavila u trci za prolaz dalje", rekao je Tepić.

U timu šestostrukog prvaka Srbije jedini problem je povreda Petra Božića, čiji je nastup neizvestan.

Sijena je trenutno na čelu grupe D, sa učinkom od 3/0, dok Efes, Partizan i Panatinaikos imaju 1/2. U drugom meču grupe, u četvrtak u Atini, sastaju se Panatinaikos i Efes Pilsen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve