Nova vest
Košarka

Četvrtak, 31.01.2008.

22:01

Partizan na kraju ipak peti

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Ekipa Partizana Igokee pobedila je na gostovanju Fenerbahče Ulker sa 91:86 i osvojila peto mesto u najtežoj grupi C. U veoma izjednačenoj utakmici Partizan je kontrolisao meč od druge četvrtine do kraja meča, a čak pet igrača imalo je dvocifren učinak. Najbolji je bio Peković sa 20 poena i deset skokova. Veoma dobri bili su Tepić sa 17 i Kecman sa 14 poena. Duško Vujošević na parket je izveo standarnu petorku u sastavu Tepić, Palasio, Kecman, Peković i Veličković.

Partizan je završio na petom mestu u grupi, iako je imao bolji međusobni skor i od Ulkera i od Lotomatike. U trouglu ovih timova Ulker je najbolji jer ima 3 pobede i jedan poraz. "Crno-beli" imaju 2-2, dok Lotomatika ima 1-3.

Partizan je otvorio utakmicu sa četiri poena Pekovića, ali je Fenerbahče odmah uzvratio sa pet uzastopnih poena. Sredinom četvrtine Ulker se odvojio na pet poena, a Peković je držao Partizan u igri sa 10 postignutih poena. Međutim, Turci su odlično šutirali za tri poena 5-12, dok Partizanovi igrači nisu uspeli da poentiraju iza linje 6,25. Na tri sekunde pre ktraja četvrtine Vili Solomon je postigao dva poena, iznudio treću grešku Slavka Vraneša i sa linije za slobodna bacanja postavio konačan rezultat prve četvrtine 27:18. Taj deo igre obeležio je veliki broj izgubljenih lopti Partizana, čak 6.

Drugi deo igre Partizan je otvorio mnogo bolje i posle serije 16:0, a prednjačili su Milenko Tepić sa osam i Nikola Peković sa četiri poena. Partizan je na polovini druge četvrtine imao prednost od 34:29. Seriju gostiju presekao je Basak tojkom za 34:32. Pred kraj četvrtine ponovo je Partizan vezao nekoliko izgubljenih lopti, ali je ipak došao do devet poena prednosti, koju je trojkom u poslednjoj sekundi četvrtine na šest smanjio Damir Mršić, 45:39. Ulker je za 20 minuta imao samo 10 skokova dok su igrači Partizana uhvatili čak 23. Partizan je odlično šutirao za dva poena 24-14, dok je šut domaće ekipe opao u drugom delu.

Partizan je loše krenuo na početku teće četvrtine sa dva promašaja i jednom izgubljenom loptom, što je turska ekipa iskoristila i serijom od šest poena izjednačila rezultat. Partizan se ipak oporavio i napravio pet poena prednosti, ali je nastavio da gubi lopte i Ulker je ponovo izjednačio rezultat na polovini trećeg dela. Ulker se odovojio na četiri poena serijom 7:2 dva minuta pre kraja četvrtine, a prednjačio je Onan koji je postigao 11 poena u tom delu igre. Dve vezane trojke Kecmana ostavile su Partizan u igri, a onda mu je u kontri loptom iza leđa asistirao Tepić i Beograđani su poveli sa 65:63. Četvrtina je završena rezultatom 67:65 za srpskog šampiona.

Partizan je krenuo serijom od 4:0 i odličnom i veoma čvrstom odbranom uspeo da dođe do 12 poena 79:67. Slavko Vraneš je veoma dobro zamenio Pekoviča, koji je malo igrao u trećem delu. Turci su pojačali ritam i dosta šutirali za tri poena. Dva minuta pred kraj meča Partizan je imao šest poena prednosti. Sjajan je ponovo Peković, koji se nekoliko skokova u napadu donosio svojoju ekipi drugi napad. Partizan je do kraja zadržao prednost od pet poena i osvojio četvrto mesto u grupi. Dalje idu obe ekipe, Partizan direktno, dok će Ulker u Top 16 fazu sa četvrte pozicije.

Trener Partizana Duško Vujošević bio je veoma zadovoljan pobedom.

"Mislim da smo sa ovom pobedom na sjajan način završili prvi deo takmičenja u Evroligi. Ekipa Fenerbahče Ulkera ima kvalitet, bili su vrlo motivisani, sigurno nisu znali da će Roma da izgubi od Roana, mogla je ova utakmica skupo da ih košta i da sa četvrtog padnu na šesto mesto. Igrači su se izvanredno borili, imali su karakter da se vrate iz praznih minuta. Ući među 16 je izvanredan uspeh, za Partizan fenomenalan. Drago nam je da ne ulazimo kao najbolja šesta, već kao jedna od prvih pet ekipa. Čestitam igračima na velikom zalaganju, borbenosti i plasmanu koji je više nego zaslužen. Pokazali smo da toj grupi pripadamo.", rekao je posle meča Duško Vujošević.

Žreb za drugu fazu Evrolige održaće se 4. februara u 13 časova u Madridu. Ekipe će biti podeljenje u četiri šešira po plasmanu u prvom delu takmičenja. Naš klub se nalazi u poslednjem šeširu i sigurno neće igrati sa Arisom, Olimpijakosom i Romom. Prilikom žreba vodiće se računa, koliko je to moguće, da se u istoj grupi ne nađu ekipe koje su igrale u prvoj fazi, kao i da ne igraju timovi iz iste zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

136 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve