Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 17.12.2007.

18:18

Hemofarm dočekuje Đironu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Hemofarma dočekuju u utorak špansku Đironu u okviru 7. kola Uleb kupa. Derbi grupe C doneće Vrščanima priliku da se u Hali "Milenijum" revanširaju Špancima za ubedljiv poraz u 2. kolu u Kataloniji, kada je bilo 87:61, i izjednače se sa Đironom na vrhu tabele.

Đirona trenutno vodi sa pet pobeda i jednim porazom, a drugo i treće mesto dele Hemofarm i turski Galatasaraj sa četiri pobede i dva poraza.

Centar Hemofarma Vladan Vukosavljević ocenio je da je njegovoj ekipi to možda bilo i najslabije izdanje ove sezone.

"Razloge za optimizam imamo. Pre svega na poslednjim utakmicama, a naročito na onoj sa Crvenom zvezdom pokazali smo da nam je forma u usponu i da nam je igra veoma stabilna. Računamo i na činjenicu da će Španci malo opuštenije prići ovoj utakmici, jer verovatno računaju da su već pobedili", rekao je Vukosavljević.

Najbolji strelac i skakač Vrščana u Uleb kupu dodaje da je Đirona ekipa koja je odlično popunjena na svim pozicijama i da se zato ne može reći odakle najviše preti opasnost.

"Pre svega, nadam se da nećemo ponoviti greške sa prve utakmice, koju smo stvarno igrali ispod naših mogućnosti. Tada smo najviše problema imali pod košem", rekao je Vukosavljević, koji je u prvom duelu sa Đironom postigao 18 poena.

Hemofarm je pobedom nad belgijskom ekipom Šarlroa u prethodnom kolu gotovo sigurno osigurao učešće u drugom krugu, ali izabranici trenera Nikolića žele da obezbede što bolji plasman u grupi.

"Daćemo sve od sebe da iskoristimo prednost domaćeg terena i da savladamo lidera u grupi. Budemo li igrali odbranu onako kao znamo, možemo se nadati trijumfu", rekao je Vukosavljević.

Đirona u prvenstvu Španije, posle 12 kola, ima po šest pobeda i poraza. Đirona je u poslednjem kolu, uprkos 27 poena Branka Cvetkovića, pretrpela poraz od Unikahe 73:83.

Meč Hemofarm - Đirona počinje u 18 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve