Nova vest
Košarka

Subota, 27.10.2007.

22:37

NLB: Partizan slavio u Vršcu

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Košarkaši Partizana pobedili su Hemofarm u Vršcu 79:76. Rezultat je nakon 40 minuta bio izjednačen (68:68), pa su "crno-beli" do pobede došli nakon dodatnih pet minuta. Najefikasniji u ekipi Duška Vujoševića bio je Milt Palasio, koji je pored 19 poena imao i 6 asistencija. Dvocifren učinak u gostujućoj ekipi imali su još i Novica Veličković sa 17, odnosno Čedomir Vitkovac sa 14 poena. Kod domaćina najbolji je bio Slovenac Goran Jagodnik sa 16 poena, dok je Nebojša Joksimović ubacio 13.

Partizan je na startu meča u Vršcu očigledno još uvek bio mislima u pobedi nad Barselonom u Evroligi, pa u prvih 6. minuta nije zabeležio nijedan poen! Hemofarm je to iskoristio, pa je nakon šest minuta rezultat na semaforu bio 15:0 u korist Vrščana, a nakon prvih deset minuta bilo je 21:8.

"Crno-beli" u drugoj deonici počinju da igraju na svom nivou, pa su već sredinom tog dela igre stigli do izjednačenja (29:29), ali je Hemofarm novom mini serijom na poluvremenu imao plu pet (38:33).

Početkom drugog dela usledila je nova serija gostiju koji su od minus pet (40:35) serijom 10-0 stigli do plus pet. Ipak, Hemofarm se nije predao pa je pred početak poslednje deonice poveo najviše zahvaljujući Jagodniku i Vukosavljeviću.

Hemofarm je u 31. minutu trojkom Borisova stigao do 59:50, i čini se da su Vrščani u tim trenucima i propustili priliku da prelome meč.

Partizan se malo po malo vraćao, pa je u 38. minutu poenima Palasija rezultat izjednačen na 66:66. Usledilo je nekoliko nervoznih napada na obe strane koji su završeni bez poena, da bi Tepić na 6 sekundi pre kraja pogodio dva slobodna bacanja za vođstvo gostiju (68:66). Ipak, Nebojša Joksimović je na drugoj strani takođe bio uspešan pošto je položio preko Pekovića, pa su se igrali produžeci pošto je Tepić promašio šut u poslednjoj sekundi.

U dodatnih pet minuta Hemofarm je bio značajno oslabljen pošto zbog pet faulova nije mogao da igra najbolji strelac ekipe Goran Jagodnik. Partizan je to iskoristio i, najviše zahvaljujući Miltu Palasiju, koji je u tih pet minuta postigao osam poena, na kraju došao do pobede.

"Crno-beli" će pre derbija u narednoj rundu NLB lige igrati u Evroligi protiv francuskog Roana, a Hemofarm će u osmom kolu NLB lige igrati protiv Zagreba u gostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve