Nova vest
Košarka

Utorak, 23.10.2007.

00:07

Memorijal "Ciga Vasojević" u Vršcu

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Aktuelne šampionke Srbije košarkašice Hemofarm Štada savladale su u Vršcu selekciju svih klubova iz Srbije sa 104:69 (29:13, 23:23, 28:17, 24:16) u revijalnoj utakmici "Memorijal Milana-Cige Vasojevića". Nagradu za najefikasniju na utakmici dobila je Ivana Grubor koja je za selekciju Srbije postigla 26 poena, dok je Tamari Radočaj iz Hemofarm Štada koja je postigla 20 poena pripala nagrada najbolje košarkašice utakmice.

Ranije tokom dana delegacija košarkaškog kluba "Hemofarm" i Košarkaškog saveza Srbije zajedno su sa porodicom položili vence na grob pokojnog Milana Cige Vasojevića u Beogradu.

Posle deset održanih turnira "Memorijal Milana-Cige Vasojevića", uprava KK Hemofarma odlučila je da se ubuduće igra samo jedna revijalna utakmica i to izmedju vršačkog provligaša i selekcije Srbije, u znak sećanja na nekadašnjeg trenera tog kluba i selektora najboljih košarkašica nekadašnje Jugoslavije.

Čast da bude prvi selektor Srbije na ovom turniru pripala je Ciginom saradniku Zoranu Kovačiću: on je u Vršac pozvao samo igračice koje nastupaju u domaćem prvenstvu.

Nakon bolje igre tokom većeg dela susreta, domaće košarkašice su zabeležile ubedljivu pobedu.

U sportskoj dvorani "Milenijum", pred oko 400 gledalaca, sudili su: Vukanović i Vesković, obojica iz Beograda.

Hemofarm: Radočaj 20, Janković 8, Babić, Dojčinović 10, Kostić 9, Stanković 23, Kovačević 8, Savić 6, Čerina, Butulija 12, Mitov 5, Nikolić 3.

Srbija: Mesaroš 5, Pešović, Musulin 7, Terzić, Klarić 14, Grubor 26, Kravić 3, Dangubić 5, Radić, Jovanović 9.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve