Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 22.10.2007.

22:16

Trijumf CSKA, Gurović sjajan

Izvor: B92, zvanicni sajt

Autor:B92, zvanicni sajt

Default images

U uvodnom meču sezone Evrolige, košarkaši moskovskog CSKA pobedili su na gostovanju poljski Prokom sa 88:69 (13:16, 32:16, 24:18, 19:19). U Olivija Sport Areni praktično je počela manifestacija obeležavanje 50-godišnjice od nastanka evropskih košarkaških takmičenja. Gosti iz Moskve pokazali su se kao izuzetan tim, kadar da u ovoj sezoni pokuša da povrati titulu prvaka Evrope.

U jednoj skladnoj celini u kojoj su i dalje Džej Ar Holden i Teodoros Papalukas organizatori igre, a Tredžan Lengdon, Dejvid Andersen, Matjaž Smodiš i Aleksej Zavrašenko realizatori, priključeni su grčki i litvanski reprezentativci Nikos Zisis i Ramunas Šiškauskas, kao i sjajni Amerikanac Markus Gori, koji su na startu pokazali da će biti veliko pojačanje ekipe koju sa klupe predvodi Italijan Etore Mesina.

Prokom je u novu sezonu ušao sa velikim ambicijama i velikim budžetom, ali očigledno da tim još uvek nije najbolje uigran za najviša dela. Biće potrebno dosta vremena da sjajni igrači poput Milana Gurovića, Rubena Volkovijskog, Tomasa Van den Špigela, Trevisa Besta, Dahuana Vagnera, Donatasa Slanine, Tomasa Masiulisa i Filipa Dilevića krenu da funkcionišu na vrhunskom nivou.

Ključni period u ovom duelu bio je drugi u kome je ekipa CSKA napravila razliku od 16 poena koju je do kraja samo održavala.

Najefikasniji pojedinac susreta bio je kapiten srpske reprezentacije Milan Gurović sa 25 poena uz indeks korisnosti 26. U Prokomu dvocifren učinak imali su još samo Dahuan Vagner i Donatas Slanina koji su postigli po 10 poena.

Kod CSKA Smodiš je imao 18 poena i 7 skokova, Zisis je ubacio 15, Šiškauskas 13, a Andersen 10. Papalukas je uz 8 poena imao i 8 asistencija.

Ostali mečevi u grupi A igraju se u sredu i četvrtak, a sastaju se Montepaski – Olimpija, Virtus – Žalgiris i Olimpijakos – Taukeramika.

Košarkaši Partizana Igokee startuju u Evroligi u sredu od 20.45 kada se sastaju sa Aksa FC Barselonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve