Nova vest
Košarka

Petak, 28.09.2007.

23:59

Partizan ubedljiv protiv Igokee

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Košarkaši Partizana pobedili su u prijateljskoj utakmici u aleksandrovcu ekipu Igokee rezultatom 93:73. Meč između dve višestruko povezane ekipe odlučen je u trećoj četvrtini, koju je Partizan dobio rezultatom 32:8 i stekao gotovo 30 poena prednosti.

Za nas ova utakmica ima višeslojno značenje. Prvo, posle povratka iz Italije i serije intenzivnih treninga nama je bila potrebna kontrolna utakmica pred početak zvaničnih takmičenja. Uz to priključio nam se i novi igrač Strahinja Milošević, veliko pojačanje, kome će naravno biti potrebno vreme da se uklopi u sistem. Bez obzira na umor sa dobrim odnosom odigrana je utakmica koja ukazuje na određene stvari koje treba usavršavati. Igrali smo protiv ekipe koji nije imao plejmejkera Šubaru i prvog centra Mijajlovića. Žao mi je što nisu bili u punom sastavu, jer bi meč bio još jači. Sa druge strane svi su upoznati sa saradnjom Partizana i Igokee. Mi ne želimo da ta saradnja bude jednosmerna ulica, veoma je lepo od ljudi iz Republike Srpske da prepoznaju koliko je košarka važan sport, oni su nama više od sponzora. Isto tako, NLB iz Banjaluke pomaže još jedan srpski klub. Ta saradnja Srba iz Republike Srpske i Srbije obavezuje nas da dođemo ovde i pomognemo da košarkaške ekipe iz ovog regiona postignu što viši kvalitetniji nivo. Ovom prilikom pokazalo se da Partizan ima veliki broj navijača i u Republici Srpskoj i mi smo se borbenošću i umećem trudili da njihov trud i napor da dođu na meč ne bude uzaludan”, rekao je posle utakmice u Aleksandrovcu Duško Vujošević.

Igokea Partizan – Partizan Igokea 73:93 (23:23, 18:23, 8:32, 24:15)

Igokea Partizan: Tošić 26, Đogo 15, Mirković 6, Bošnjak 3, Tanacković 1, Đurica 6, Ćuk 10, Adamović 6, Zeljković, Milanović, Radić, Dojčinović.

Partizan Igokea: Palasio 4, Tepić 14, Kecman 8, Đurković 2, Balaban 7, Borovnjak 7, Božić 5, Veličković 25, Milošević 7, Peković 7, Vitkovac 7, Riznić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve