Nova vest
Košarka

Nedelja, 23.09.2007.

20:20

Simboličan oproštaj Divca

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Proslavljeni srpski košarkaš Vlade Divac danas se u rodnom Prijepolju pred više hiljada sugrađana i simbolično oprostio od aktivnog igranja. Divac je u 16 časova i 45 minuta visoko podigao jednog mališana koji je "zakucao" loptu kroz obruč ispred Doma kulture, što su okupljeni propratili ovacijama. Divac je u rodni grad sa saigračima iz reprezentacije i NBA lige i brojnim prijateljima stigao "Plavim vozom" oko 15 sati, a kasnije, sa tri autobusa, na glavni gradski trg gde ga je čekalo više hiljada sugrađana.

On se zahvalio na dočeku dodajući kako mu je želja bila da pokaže da za ostvarenje snova i želja nije bitno da li ste rodjeni u malom gradu ili metropoli.

"Iako je Prijepolje mali grad, iako nije metropola čovek ipak može da dodje do svojih snova i želja koje sam i ja imao kao mali, ovde gde je Lim i Mileševka", kazao je Divac, zahvaljujući se prijateljima koji su došli sa njim u Prijepolje i koji su mu mnogo u životu značili.

"Neki su već bili, nekima je ovo prvi put, a zahvalio bi se supruzi Snežani, deci Luki, Matiji i Petri, roditeljima, braći, prijateljima, svima, celoj Srbiji. Hvala vam puno", rekao je Divac.

Okupljene je, na engleskom jeziku, pozdravio i njegov dugogodišnji saigrač Kris Veber dodajući da mu je čast što je došao u Vladov rodni grad.

"Drago mi je što sam ovde, hvala vam", rekao je Veber na engleskom što su okupljeni propratili ovacijama.

Vladova supruga Snežana kazala je da je Prijepolje za nju odmah posle Kraljeva i poručila je Prijepoljcima da žive zajedno i u ljubavi.

"Znam da ovde imaju dve prelepe religije, pravoslavna hrišćanska i muslimanska i želim da vam poručim da živite u ljubavi, zajedno, i da se slažete, jer nema niko vredniji nego vaš prvi komšija", kazala je Snežana.

Ona je pozvala okupljene da slanjem humanitarnih SMS poruka na brojeve 6412 i 6312 podrže akciju, jer će tako napraviti promenu u životima ljudi kojima je pomoć neophodna.

Predsednik opštine Prijepolje Nedžad Turković poklonio je Divcu specijalnu povelju koja se, objasnio je voditelj programa, prvi put nekom dodeljuje, a na kojoj je ispisano "Vladu Divcu za sve što on jeste".

Sa Divcem u Prijepolju su bili supruga Snežana, deca Luka, Matija i Petra, Toni Kukoč, Žarko Paspalj, Aleksandar Đorđević, Predrag Danilović i brojni drugi naši košarkasi, potom Greg Popović, Ssarunas Marčulijonis, Kris Veber, Skot Polard i druge NBA zvezde, fudbaler Savo Milošević i brojni drugi prijatelji.

Divac i prijatelji su obišli značajnije verske spomenike, manastir Mileševu i džamiju u centru grada, a potom su prisustvovali otvaranju izložbe u Muzeju, Divčev poklon rodnom gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve