Nova vest
Košarka

Utorak, 21.08.2007.

21:12

I Omar Kuk u Crvenoj zvezdi

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle dolaska Borisa Bakića na Mali Kalemegdan, košarkaški klub Crvena zvezda dobio je još jedno pojačanje na spoljnoj liniji. U pitanju je američki plejmejker Omar Kuk, koji ima izvesno NBA iskustvo, ali za razliku od prošlogodišnjih Zvezdinih stranaca, igrao je već u Evropi. Kuk ima 25 godina i visok je 185 centimetara. Prošlu sezonu nastupao je za rusku Samaru, a kraj sezone dočekao je u francuskoj Strazburu. Sezonu pre igrao je u belgijskoj Deksiji iz Monsa.

Amerikanac je bio 31. pik na draftu 2001. godine kada ga je uzeo Orlando, ali nije uspeo da ostvari značajniju karijeru u NBA igravši za Portland Blejzerse i Toronto Reptorse. Četiri sezone bio je stalni član NBDL ligaša Fejetvil Petriots.

Kuk je odigrao samo jednu sezonu na univerzitetu Sent Džons i bio je drugi asistent lige, ali je možda preran odlazak u NBA uticao da se za svoje mesto pod suncem bori na teži način.

Pored Bakića i Kuka, Crvena zvezda je ovog leta dovela i Mlađena Šljivančanina, a iz prošlogodišnjeg tima ostali su Tadija Dragićević, Nenad Mišanović, Igor Milošević, Stiven Marković, Nemanja Aleksandrov, Mirko Kovač i Marko Cvetković. Oporavak Branka Jorovića očekuje se do decembra, a sa prvim timom trenira trenutno i deset igrača iz juniorskog pogona.

Do početka sezone u Crvenoj zvezdi očekuju još jednog igrača na poziciji centra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve