Nova vest
Košarka

Nedelja, 22.07.2007.

21:16

Musli i drugovi blokirali Francuze

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Kadetska košarkaška reprezentacija Srbije zabeležila je i treću pobedu na Evropskom prvenstvu u Grčkoj. Srbija je u trećem kolu grupe B, u gradu Retimnon na Kritu, savladala Francusku 78:66 (22:14, 23:14, 19:16, 14:22), pa u drugu fazu ide kao pobednik grupe. Heroj meča bio je Dejan Musli, koji je ostvario neobični tripl-dabl: 10 poena, 11 skokova i 12 blokada! Pored naše selekcije mesto u drugoj fazi izborili su Francuzi, Španci i Italijani, a preostali učesnici naše grupe biće poznati tokom večeri.

Srbija u duelu sa Francuskom nije imala mnogo problema, a meč je prelomljen u finišu prvog poluvremena. Francuzi su se tri i po minuta pred veliki odmor primakli na 29:26, ali je usledila ubistvena serija našeg tima 16-2, posle koje se na odmor otišli sa plus 17.

U nastavku su izabranici Dragana Vaščanina nastavili sa odličnom igrom, pa je u finišu treće četvrtine razlika bila 25 poena. Posle toga je došlo do opuštanja, ali pobeda nijednog trenutka nije ugrožena.

Četiri košarkaša Srbije postigla su dvocifren broj poena, a najefikasniji su bili Lazar Radosavljević sa 14 i Nikola Rondović sa 13 poena. Ipak, najupečatljiviji učinak imao je Dejan Musli.

U francuskom timu dvocifren je bio samo Malale Mutuale-Balume, najbolji strelac meča sa 16 poena.

U ponedeljak je na Kritu dan odmora, a sledeći rial našeg tima biće bolji iz duela Grzuzija – Slovenija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve