Nova vest
Košarka

Utorak, 17.07.2007.

22:49

Teodosić: Nadam se pozivu u "A" tim

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

Najbolji igrač nedavno završenog Evropskog prvenstva za mlade u košarci, plejmejker FMP-a iz Železnika Miloš Teodosić, izjavio je da se nada mestu u A selekciji Srbije za predstojeće Evropsko prvenstvo u Španiji. "Nadam se da ćemo Milenko Tepić, Dragan Labović i ja uspeti da se na pripremama izborimo za mesto među 12 najboljih kod selektora Zorana Slavnića", izjavio je Teodosić na konferenciji za novinare u Valjevu.

Teodosić je košarkašku karijeru počeo u Valjevu, gde je nastupao za tamošnji srpskoligaš Student, a zatim i Metalac. MVP turnira u Gorici i u Novoj Gorici kazao je da će se njih trojica najpre odmoriti nekoliko dana, jer su u ovoj sezoni već odigrali preko stotinu utakmica, i izrazio optimizam po pitanju plasmana seniorske reprezentacije Srbije na EP u Španiji.

"Mogli bismo da budemo pozitivno iznenađenje, verujem da ćemo se Špancima revanširati za poslednje poraze na velikim takmičenjima i da ćemo ih konačno pobediti, kao što smo to uradili u finalu Evropskog prvenstva za mlade u Gorici", rekao je Teodosić.

On je ponovio da je za zlatnu medalju mlade selekcije Srbije u Gorici bila presudna pobeda nad Rusijom, posle startnog poraza od Slovenaca, a da je posle toga "sve išlo svojim tokom" jer je ova generacija srpskih košarkaša na okupu desetak godina i, uz nesporan kvalitet, krasi je veliko drugarstvo na terenu i van njega. Podsetio je da su tu selekciju kao treneri do sada uspešno vodili Miodrag Kadija, Stevan Karadžić, Miroslav Nikolić i Vlada Vukoičić.

Teodosić je u Valjevu dobio zahvalnicu lokalnog Radija 014 i Fakulteta za menadžment Megatrend univerziteta, čiji je stipendista od 2005. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve