Nova vest
Košarka

Subota, 09.06.2007.

20:50

Pero Antić za pobedu Zvezde u Vršcu

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Vršcu ekipu Hemofarma rezultatom 74:72 (20:21, 13:14, 17:19, 24:18), u prvom meču polufinala Naše Sinalko Superlige. Najefikasniji u taboru "crveno-belih" bili su Milan Gurović sa 28, Igor Milošević sa 14 i Vuk Radivojević sa 11 poena. U domaćem Hemofarmu najbolji su bili Nebojša Joksimović sa 16 i Vanja Plisnić sa 13 poena. Zvezda je tako oduzela Vrščanima prednost domaćeg terena u seriji koja se igra na dve pobede. Drugi meč igra se u hali Pionir, u utorak od 20h.

Pobedu beogradskoj ekipi doneo je Pero Antić svojim prvim poenima iz odbojke uz zvuk sirene. U finišu meča tešku povredu zaradio je plej  Zvezde Igor Milošević koji je u duelu sa Bojanom Bakićem polomio nogu, a kuriozitet je da je Milošević četvrti igrač koji je posle duela sa Bakićem završio sa prelomom noge.

U drugoj polufinalnoj seriji Partizan vodi protiv FMP-a 1-0, takođe posle brejka u prvom meču.

Trener Crvene zvezde Stevan Karadžić rekao je posle utamice da su tenzije bile posledice značaja utakmice i da zato nisu viđeni lepi potezi, ali jeste borba za svaku loptu.

"Ovo je prvo poluvreme. Veliki posao nas čeka u Beogradu, neće biti nimalo lako. Imamo veliki problem sa povredama plejmejkera. Večeras smo bili srećniji, ali smo zaslužili pobedu", rekao je Karadžić.

Trener Hemofarma Miroslav Nikolić rekao je da je Zvezda zalsuženo pobedila i potvrdio da je odluka sudije Ilije Beloševića da prizna poslednji koš bila ispravna.

"Vodili smo pravi rat, utakmica je bila neizvesna do samog kraja, što je izuzetno dobro za srpsku košarku. Mi smo odigrali slabo, nervozno. Očekivao sam mnogo više od iskusnih igrača, koji nisu pružili partiju kakvu možemo da odigramo. Žao mi je što Zvezda u Beogradu neće biti kompletna", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

115 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve