Nova vest
Košarka

Nedelja, 03.06.2007.

14:17

Juras: "Danilović i ja smo žrtve"

Izvor: B92, Politika

Autor:B92, Politika

Default images

Poslednje kolo Naše Sinalko lige igra se u nedelju umesto u subotu zbog incidenta na utakmici Hemofarm - Partizan, a sudija Marko Juras, jedan od aktera, izjavio je za beogradski 'Sport' da "osuđuje Danilovićev postupak" ali i da su "i on i Danilović žrtve". Predsednik Partizana je posle utakmice, nezadovoljan suđenjem Jurasa, fizički napao beogradksog arbitra. "Naravno da osuđujem ovo što se desilo, a ja na celu priču gledam ovako, ja sam fizička žrtva, a Danilović žrtva manipulacija.

Čuo sam ovih dana sve i svašta i kada sam složio kockice, shvatio sam da je Danilović naseo na priču nedobronamernih ljudi, onih koji uništavaju našu košarku."

Juras smatra da ga je Danilović napao revoltiran pričama i kaže da je on bio najlakša meta jer "nema zaleđinu jer ne pripada nijednom klubu" i tvrdi da problemi u ovdašnjoj košarci nisu novi.

"Video sam još kao klinac sa kakvim se problemima profesor Šaper borio i bio svedok nestajanja sportskog duha iz naše košarke. Upravo to me je motivisalo da se latim pištaljke, želja za pravdom i čvrsta namera da nikada neću pripadati nijednom klubu. Ostajem pri takvom uverenju i posle svega što se dogodilo. Ništa me neće pokolebati," kaže Juras za beogradski 'Sport'.

Juras neće pokrenuti krivični postupak protiv Danilovića, a kaže da ga iz Partizana niko nije zvao posle incidenta u Vršcu.

"Niko me nije kontaktirao. I da jeste, ne bi mi to pričinjavalo neku satisfakciju. Ja sam profesionalac, kojem se nažalost, eto i ovakve stvari događaju na poslu. Mogu da se zalažem da se takve ružne pojave ne ponavljaju. Sudio sam i ranije na teškim i važnim utakmicama i ne očekujem da me neko voli, ili ne, ali na profesionalnom, sportskom i korektnom odnosu uvek insistiram," dodao je Juras.

Sastanku sudija koji je priređen u vreme kada je trebalo da se igraju mečevi prisustvovali su svi oni koji sude u NSL. Ilija Belošević, predsednik Udruženja košarkaških sudija, rekao je da mu je drago što su sudije "ovako jedinstvene i da su se najzad okupili u ovolikom broju."

"Ovo je prilika da obavestimo javnost da nećemo više da trpimo pretnje, uvrede i fizičke napade ni članova klupskih uprava, ni igrača, a ni navijača. Postoje oni kojima je posao da nas ocenjuju, a mi ćemo već u plej-ofu potvrditi da smo najbolji deo košarkaškog sistema. Predložem da govorimo pištaljkama na terenu, a da manje pričamo van parketa", rekao je Belošević, a prenela 'Politika'.

Objavljena je i lista sudija koji će voditi mečeve plej ofa. Na njoj se nalazi dvanaest imena, Ilija Belošević, Milivoje Jovčić, Milija Vojinović, Dragan Nešković, Milan Mažić, Marko Juras, Branislav Mrdak, Saša Maričić, Časlav Čukalović, Aleksandar Glišić, Uroš Oberknežević i Marko Pecelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve