Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.03.2007.

22:20

Maljković: Dolazak u TAU atipičan

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Srpski košarkaški trener Božidar Maljković izjavio je danas da je njegov dolazak u špansku Taukeramiku "atipičan, jer klubu ide veoma dobro" i naglasio da je potpisao ugovor do kraja sledeće sezone.

"Ovo je atipičan dolazak u klub, jer ekipi ide vrlo dobro. Želja kluba je da 'ide odlično', a to je u sportu najteže napraviti. Vrlo lako je doći do 18. stepenice, ali je teško doći do 20. i to materijalizovati i pretopiti u zlatan trofej. Pretpostavljam da su me zato doveli", rekao je Maljković za Radio Beta-RFI.

On je na klupu tima iz Vitorije došao dan pošto je klub obezbedio plasman u osminu finala Evolige.

Srpski trener zamenio je na klupi hrvatskog trenera Velimira Perasovića, koji je zbog zdravstvenih razloga napustio klupu Taukeramike. Maljković je trenirao Perasovića u splitskoj Jugoplastici, s kojom je osvajao titule prvaka bivše Jugoslavije i Evrope.

"Niko se nije nadao da ću ja da završavam posao u Taukeramici. Međutim, to se dogodilo. Želim da naglasim da navijači, kojih ima 9.000 na svakoj utakmici u Baskiji, zaslužuju veliku radost, jer su odani svom klubu, prate svoj klub, žive s njim. Mislim da Taukeramika, zajedno sa Unikahom, ima najbolju publiku u Evropi", rekao je Maljković.

On je posljednji trenerski angažman imao u madridskom Realu, a u Španiji je već vodio i Barselonu i Unikahu iz Malage.

Na pitanje, da li se raduje što će ponovo sarađivati sa reprezentativcem Srbije Igorom Rakočevićem, on je odgovorio:

"Radujem se ponovnom susretu s njim. Nažalost, povređen je. Pauziraće sigurno još 10-ak dana, a nadam se da će posle toga pokazati svima da je sazreo kao igrač i kao ličnost i da može upravo Taukeramici da da ono što ona nije imala - pouzdanog igrača, osvajača nekog trofeja."

Prema njegovim rečima, klub ima visoke zahteve i veliki novac ulaže u košarku.

"Ceo ovaj region živi za košarku i, ponavljam, ovi navijači zaslužuju veća radovanja", rekao je Maljković.

On je istakao da bi voleo da ponovo osvoji trofej prvaka Evrope, ali da će to biti veoma teško.

"Treba biti jako, jako dobar tih dana u Atini, gde će se igrati finalni turnir Evrolige. Imaćemo jako težak put. Tri dana treba igrati najbolje što svaki pojedinac može i najbolje što ekipa može. Samo tako se osvajaju trofeji", rekao je Maljković.

On je dodao da ne zna da li će se njemu dogoditi da sa ekipom osvoji trofej ove godine, ali da će uraditi sve da ekipa bude dobra u tom periodu.

Maljković je četiri puta osvajao evropsku titulu: dva puta sa legendarnom Jugoplastikom, 1989. i 1990, s francuskim Limožem 1993, i s grčkim Panatinaikosom 1996. godine.

Od evropskih titula ima i Kup Radivoja Koraća sa Unikahom, a ima i brojne titule u nacionalnim šampionatima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve