Nova vest
Košarka

Petak, 09.02.2007.

10:49

Šakota: Biće teško protiv Vojvodine

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Košarkaši Crvene zvezde započinje večeras odbranu trofeja Kupa Radivoja Koraća. Protivnik crveno-belih u četvrtfinalu završnog turnira u Kragujevcu je vodeća ekipa Naše Sinalko Lige Vojvodina (20:30).

“Žreb nam definitivno nije bio naklonjen, jer smo dobili najtežeg mogućeg protivnika. Vojvodina je ubedljivo prva u domaćem šampionatu, a u svojim redovima ima izuzetno kvalitetne pojedince. U Kragujevac stižemo kao branioci trofeja, što je s jedne strane opterećenje, ali i imperativ, jer u tome vidimo svoju šansu. Trenutno se nalazimo u seriji teških utakmica i veoma je bitno da imamo što veći fond raspoloživih igrača kako bi izdržali ritam. Kup je nokaut sistem i treba biti spreman, jer se za tri dana osvaja trofej. U poslednjih mesec dana radili smo izuzetno dobro i imali zapažene rezultate. U ovom trenutku više me brine fond zdravih igrača, nego rezultat protiv Partizana, jer Popović još uvek nije zalečio upalu uva, Gurović ne trenira zbog žulja, a Mišanović je bio bolestan i tek se nedavno priključio treninzima. Što se tiče našeg prvog protivnika Vojvodine, to je tim sa velikim brojem kvalitetnih igrača i u Kupu će sigurno tražiti priliku za afirmaciju. Dolaze rasterećeno, što će biti njihova prednost. Mi smo s druge strane favorite i to moramo da opravdamo na terenu. Od igrača očekujem maksimum”, rekao je trener Crvene zvezde Dragan Šakota pred duel sa Novosađanima.

U dosadašnjim duelima ova dva tima Zvezda ima mnogo bolji učinak - 31 pobeda iz 40 duela, od kojih je poslednji u Kupu bio pre tri godine u polufinalu u Novom Sadu, kada je Zvezda pobedila posle produžetka.

“U Kragujevac putujemo maksimalno angažovano. Utakmicu sa Partizanom već smo zaboravili i gledamo samo napred. Kup Radivoja Koraća je takmičenje u kome trijumf ostvaruje najbolje pripremljena ekipa. Imamo veliki teret, ali moramo da pokažemo karakter i da smo veliki tim. Vojvodina je najteži protivnik, najbolji u domaćem šampionatu. Moramo biti oprezni. U duel ulazimo bez opuštanja da pametnom igrom probamo da pobedimo. Najbitnije je da gledamo samo svaku sledeću prepreku i da idemo utakmicu po utakmicu”, kaže mladi plejmejker Crvene zvezde Igor Milošević.

Vojvodina je lider Sinalko Naše lige. Novosađani su u novu sezonu ušli sa velikim ambicijama. Ekipu koju sa klupe predvodi trener Velimir Gašić sačinjavaju dvojica bivših Zvezdaša Čedomir Vitkovac i Siniša Kovačević, trojica nekadašnjih članova Partizana Ivan Paunić, Uroš Duvnjak i Marko Lekić, kao i višegodišnji članovi Vojvodine Vladimir Golubović, Strahinja Milošević, Dušan Đorđević, Marko Šćekić i Ivan Ivanović. Tu je i plejmejker sa evroligaškim iskustvom Ištvan Nemet.

Pobednik duela Crvena zvezda – Vojvodina u polufinalu će igrati protiv boljeg iz meča FMP-Novi Sad, koji je na programu od 18 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve