Nova vest
Košarka

Petak, 26.01.2007.

21:44

Vlado Đurović savetnik u 'Metalcu'

Izvor: Miloš Šaranović

Autor:Miloš Šaranović

Default images

Poznati košarkaški trener Vlado Đurović biće savetnik u valjevskom "Metalcu", koji se takmiči u Prvoj B ligi, potvrdjeno je danas Beti u tom klubu.

Đurović je u četvrtak održao prvi trening, a u Valjevo će dolaziti dva puta nedeljno kako bi u radu pomagao mladom treneru Draganu Simeunoviću.

Poznati trener je beogradskim sportskim dnevnicima izjavio kako je njegov prevashodni zadatak da "snimi stanje" u valjevskoj košarci i selektira ekipu za sezonu 2007/2008. kada bi trebalo pokušati plasman u Prvu A ligu Srbije.

Đurović je ponovio stav da se srpska košarka ne može oporaviti, dok se ne "oporave klubovi u provinciji".

"Metalac" je svojevremeno bio šest sezona član Prve savezne lige u nekadašnjoj SFRJ, a tu generaciju valjevskih košarkaša predvodili su braća Branko i Zoran Kovačević, Kecojević, Ilić i Stevanović.

Angažovanje Đurovića za savetnika deo je programa, koji je finansijski podržalo PP "Vujić-Valjevo", pa se klub u Prvoj B ligi sada takmiči pod imenom Vujić - Metalac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve