Nova vest
Košarka

Sreda, 28.06.2006.

22:26

Tužbe protiv čelnika KKCZ

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Beogradska policija podnela je krivičnu prijavu protiv Živorada Anđelkovića, predsednika Skupštine KK Crvena zvezda, i Igora Žeželja, generalnog menadžera kluba, zbog nasilničkog ponašanja na utakmici plej-ofa Sinalko Superlige, između Partizana i Crvene zvezde, odigranoj 15. juna.

Prijava je podneta posle konsultacije sa nadležnim tužilaštvom, a u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim manifestacijama.

U ponedeljak je Košarkaški klub Crvena zvezda podneo krivičnu prijavu protiv Đorđa Čolovića, kao odgovornog lica, i protiv Košarkaškog kluba Partizan, kao organizatora prve dve utakmice finala. Razlog je kršenje Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim terenima u 23 slučaja, a izdvajaju se: nedovoljan broj redara, neadekvatan pretres gledalaca, unošenje baklji i petardi, emitovanje uvredljivih pesama sa zvaničnog razglasa, kao i postavljanje transparenata sa kojih se izaziva verska i nacionalna mržnja.

Čolovića su tužili i službenici Dragan Novaković i Sanela Lalatović zbog izrečene klevete na konferenciji za novinare dva dana posle druge utakmice finala.

B92 saznaje i da je u u toku istraga Tužilaštva i Inspektorata MUP-a povodom uloge policije u incidentu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve