Nova vest
Košarka

Sreda, 19.04.2006.

19:41

Radnički se vraća na "glavnu scenu"

Izvor: IL

Autor: IL

Default images

Izvršni direktor Beogradskog košarkaškog kluba Radnički Dejan Popović izjavio je da će glavni cilj uprave kluba ostati rad sa mladjim kategorijama i stvaranje dobrih prvoligaških igrača. Nekada slavni Radnički, koji je prošle godine bio na ivici opstanka, jula 2005. godine obnovili su poznati srpski košarkaši radnici, predvodjeni bivšim selektorom nacionalnog tima Dušanom Ivkovićem - sada predsednikom Skupštine kluba, ali i trenerom Milovanom Kimijem Bogojevićem.

Radnički je od Košarkaškog saveza Srbije prošle sezone dobio dozvolu da se takmiči u Drugoj srpskoj ligi, a već je uspeo da se izbori plasman u Prvu srpske ligu. Klub predvodjen veteranima, kapitenom Aleksandrom Gilićem i Aleksandrom Čubrilom, nekada članovima najkvalitetnijih klubova iz Srbije i Crne Gore, sledeće sezone mogao bi da se takmiči i u Prvoj B ligi.

"Ako bude prilike za to sigurno ćemo iskoristiti šansu, ali će konačnu odluku doneti Skupština kluba. Postoji mogućnost da neko odustane od takmičenja ili da se u dogovoru sa Savezom spojimo sa nekim timom i tako odmah predjemo u viši rang takmičenja", pojasnio je Popović.

Ivković je čestitao igračima i sturčnom štabu na uspehu i izrazio želju da se, prema njegovim rečima, nekada najjače sportsko društvo Beograda "barem u malim sportovima", vrati na mesto koje mu i pripada. Trener Milovan Bogojević, sa Partizanom 1998. godine učesnik završnog turnira Evrolige, istakao je da imperativ stručnog štaba da od Radničkog ponovo napravi tim koji će stvarati mlade talente i dodao je da je kvalitetno rukovodstvo garancija za dobar rad.

Kapiten Aleksandar Gilić izjavio je da je u Radnički došao sasvim slučajno, ali da je odmah uvideo potencijal tima.

"Već na prvom treningu video sam da tu ima nečega, da su to sve mladi i talentovani košarkaši željni uspeha i dokazivanja", rekao je Gilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve