Nova vest
Košarka

Četvrtak, 17.11.2005.

10:11

PAO u seriji, Olimpija na dnu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Panatinaikosa nastavili su seriju pobeda u ovogodišnjoj Evroligi. Uprkos seriji teških mečeva (Ulker na strani, CSKA kod kuće) ekipa Željka Obradovića zabeležila je sve tri pobede na startu najjačeg takmičenja na kontinentu.

PAO je u sredu uveče u Sijeni pobedio Montepaski 82:78, i ostao jedini tim sa sve tri pobede u grupi C, bar dok Real Madrid ne završi gostovanje u Beogradu. Teret pobede podeljen je ravnomerno, a pet igrača postiglo je dvocifren broj poena (Jaka Lakovič prvi strelac sa 13 poena). Dejan Tomašević je za 19 minuta postigao 8 poena uz 7 skokova (3/7 za 2, 2/4 za 1), dok Vlado Šćepanović nije igrao.

Posle dva startna neuspeha (upravo sa Montepakijem i Panatinaikosom) moskovski CSKA je slavio protiv Unikahe. “Armejci” su u trećoj četvrtini meča zbrisali Andalužane (26:5) i iz malog minusa stigli do velikog plusa i lake pobede.

Bolji od ostalih bili su Dejvid Andersen (21p, 7s, samo jedan promašaj iz 13 šuteva) i JR Holden (21p). Goste iz Malage predvodili su Rizašer sa 17 i Garbahosa sa dva poena manje.

Ortez je posle ubedljive pobede u Beogradu doživeo dva debakla, a poraz u Istanbulu 87:55 najubedljiviji je u evroligaškoj istoriji kluba iz francuske Baskije. Mirsad Turkdžan je vladao pod obručima (14p, 19s), a odličan je bio i trio Trepanje – Hejslip – Stefanov. U gostujućem timu svio su se upisali u strelce, ali uz samo jednog igrača sa više od sedam poena.

U grupi B nije odigran nijedan meč, a u grupi A Taukeramika je ubedljivo pobedila u Ljubljani – 87:70. Predrag Drobnjak je dominirao sa 21 poenom (10/15 za 2, 1/1 za 1) i 8 skokova, a slovenačkom klubu nije bilo dovoljno ni 25 poena i 7 trojki Olivera. Olimpija je na dnu grupe sa tri vezana poraza.

Grupa A:
Union Olimpija – Taukeramika      70:87
AEK – Žalgiris                             četvrtak
Beneton – Klimamio                    četvrtak
Bamberg – Strazbur                     četvrtak

Grupa B:
Makabi Tel Aviv – Cibona          četvrtak
Milano – Prokom Trefl                četvrtak
Barselona – Lietuvos Ritas          četvrtak
Olimpijakos – Efes Pilsen           četvrtak

Grupa C:
Ulker – Po Ortez                             87:55
CSKA – Unikaha                            87:63
Montepaski – Panatinaikos             78:82
Partizan – Real Madrid                 četvrtak

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve