Nova vest
Košarka

Utorak, 15.11.2005.

18:47

I zvanično - Bora Stanković

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Skupština Košarkaškog saveza Srbije zvanično je u utorak predložila Borislava Stankovića za predsednika Košarkaškog saveza SCG. KSS je pored Stankovića predložio još dvojicu predstavnika republičkog saveza u Upravni odbor nacionalnog saveza, Gorana Kneževića i Branislava Novčića.

Dosadašnji članovi UO iz KSS-a, Miodrag Babić, Blažo Stojanović i Dušan Knežević podneli su ostavke. Odluku o zvaničnom imenovanju Stankovića za predsednika KSSCG trebalo bi da odredi skupština tog tela koja je zakazana za 23. novembar.

Sednica skupštine KSS-a protekla je u poviševnom tonu jer nije prihvaćen početni Stankovićev predlog o pravnom načinu na koji će njegovi saradnici Novčić i Knežević biti izabrani u KSSCG. Predsednik republičkog saveza Blažo Stojanović insistirao je na poštovanju statuta prilikom smene sadašnjih članova predsedništva, što se kosilo sa Stankovićevom željom da svi koji su odgovorni za loše rezultate mušske seniorske reprezentacije podnesu ostavke.

Stanković je zbog toga povukao kandidaturu za mesto predsednika, ali je posle insistiranja i protesta prisutnih delegata, odredjena pauza, a onda su se članovi predsedništva KSS, na sastanku dogovorili sa Stankovićem o rešenju problema. Stanković je rekao da bi njegovo imenovanje za predsednika imalo dva vida delovanja - kratkoročni i dugoročni.

"Kratkoročni je da izborimo plasman na Svetsko prvenstvo u Japanu sledeće godine i da izaberemo selektora i stručni štab. Ispunjavamo sportske uslove da dobijemo naknadnu pozivnicu na Svetsko prvenstvo", dodao je on.

"O dugoročnim planovima pričaćemo drugom prilikom", naveo je Stanković.

SCG, zbog lošeg rezultata na poslednjem EP u Beogradu nije uspela da izbori plasman na Mundobasket, iako je zvanični svetski prvak.

Svetska košarkaška federacija će 26. novembra dodeliti četiri naknadne pozivnice. Ukupno ima 20 kandidata za ta mesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve