Nova vest
Košarka

Četvrtak, 07.07.2005.

19:50

Nebojša Joksimović u Hemofarmu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čelnici KK Hemofarm u četvrtak zvanično su potpisali ugovor o saradnji sa igračem Nebojšom Joksimovićem koji je sporazumno prešao iz slovenačkog kluba Pivovarna Laško.

Ugovor je potpisan na tri godine sa obzirom da se radi o mladom i talentovanom igraču. Rođen je 17. novembra 1981. godine u Kopru, visok je 193 cm, težak 84 kg. Prema statističkim podacima u ULEB Kupu je postizao 14,5 poena po utakmici a u Jadranskoj ligi 14.

Sportski direktor Hemofarma Dušan Kerkez bio je izuzetno zadovoljan novim pojačanjem:

"Mi smo prvenstveno tražili zamenu za Bogavca koji je u Hemofarmu bio igrač sa najvećim učinkom. Odlučili smo se za Nebojšu Joksimovića na osnovu njegovih dosadašnjih igara koje je pokazao u Sloveniji i na osnovu činjenice da je relativno mlad igrač koji će sa jedne strane moći u potpunosti da zameni Bogavca sa a sa druge strane će odlično moći da se uklopi sa ostalim mladim igračima poput Bakića. Očekujemo da će njih dvojica biti udarni tandem na spoljnoj liniji. Osim dobrih statistika u ULEB i Good Year ligama, Nebojša se nalazi i na spisku slovenačke reprezentacije što je još jedna potvrda njegovih kvaliteta'

Prema rečima Nebojše Joksimovića, drago mu je što dolazi u klub poput Hemofarma i veruje da će se lako uklopiti u novu sredinu, jer nakon četiri godine igranja u rodnom Kopru, dve godine je proveo u Laškom a i roditelji su mu poreklom sa Kosova tako da nije stranac u pravom smislu reči:

"Prvo što sam dobio kao informaciju jeste da idem u dobro organizovanu sredinu i klub. Sve ostale okolnosti su mi išle na ruku jer su stručni štab i uprava Hemofarma bili zainteresovani za mene i lako su se dogovorili sa Pivovarnom Laško. Meni je glavni motiv bila činjenica da će se igrati dva jaka takmičenja, ULEB Kup i Jadranska liga i da klub ima visoke ambicije. Ciljeve nismo još precizirali ali od mene se očekuje da ponovim dobru sezonu i da idem korak napred. Siguran sam da sam učinio pravi potez jer znam da se u Srbiji igra dobra košarka i da se može dobro napredovati pod vođstvom trenera koji ovde rade."

Na pitanje da li poznaje trenera Luku Pavićevića ili nekog od igrača Hemofarma istakao je da informacije ima samo iz utakmica u Good Year ligi.

"Sa igračima Hemofarma sam nažalost uspeo da se sretnem samo kroz dve utakmice u Good Year ligi dok sam bio u Laškom, znam da su dobra ekipa što su na kraju i potvrdili osvajanjem šampionskog prstena. Što se trenera Luke tiče ni njega nisam imao prilike lično da upoznam ali znam da je vodio ekipu Atlasa koja je imala odličnu sezonu iza sebe", izjavio je Joksimović.

Novi igrač Hemofarma u ponedeljak dolazi u Vršac na jedan dana da se dogovori o detaljima stanovanja i boravka u Vršcu od 1. avgusta kada je zakazano okupljanje ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve