Nova vest
Košarka

Četvrtak, 16.06.2005.

21:42

Hemofarm od poluvremena do finala

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Hemofarma plasirali su se u finale Atlas Pils Superlige, pošto su i u drugom meču polufinala plej-ofa u Beogradu pobedili Refleks 78:74 (13:22, 23:27, 23:14, 19:11).

Refleks je vodio celo prvo poluvreme, ali je Hemofarm uspeo da stigne prednost domaćina u trećoj četvrtini i da povede u poslednjoj deonici i zadržao prednost do kraja meča.

Najefikasniji u redovima Hemofarma bili su Bojan Bakić sa 19 i Saša Vasljević sa 13 poena, dok je najefikasniji igrač Refleksa, ujedno i celog meča bio mladi centar Mile Ilić sa 24 poena.

Hemofarm će u finalu igrati protiv Partizana, koji je u polufinalnoj seriji bio bolji od Crvene zvezde 2:0. Finalna serija počinje u nedelju 19. juna, a titulu prvaka osvojiće ekipa koja prva stigne do tri pobede. Termini finalne serije su 19, 21, 24, 26 i 29. jun.

Partizan i Hemofarm ove sezone već su igrali jedno finale i to u Goodyear ligi, a pobednik je bio Hemofarm. Partizan je prošle godine pobedio Vrščane u finalnoj seriji Superlige.

Refleks je odlično počeo utakmicu i već u prvoj četvrtini stekao prednost od 12 poena. Posle tri trojke Hemofarma i rezultata 5:9, domaći tim napravio je seriju od 17:1 i došao do 22:10.

Domaći tim zaustavio je plejmejkere gostiju, tako da se igra Hemofarma u napadu svela na individualne pokušaje, koji su uglavnom bili šutevi za tri poena.

Hemofarm nije uspevao da izjednači, a kada god bi prišao blizu Refleks je uspevao da poentira i vrati dvocifrenu razliku. Veliku pomoć "panterima" pružala je i publika u Železniku, koja je neuobičajeno glasno bodrila svoj tim.

Refleks je na poluvreme otišao sa plus 13 (49:36), do čega je došao kada je Kristofer Voren uz zvuk sirene postigao trojku sa svoje polovine terena.

Tek krajem treće četvrtine Hemofarm je uspeo da priđe, i to zahvaljujući poenima Topića i Vasiljevića, ali i dobrom odbranom i lošim napadom Refleksa, koji pet i po minuta nije postigao koš iz igre.

Krajem treće deonice došlo je do prekida, koji je trajao desetak minuta, kada je u hali nestalo svetla, tako da se ostatak meča odigrao pod pomoćnim osvetljenjem.

Hemofarm je u poslednjih 10 minuta ušao sa četiri poena manjka, ali je Vasiljević penalima i trojkom doneo minimalnu prednost svom timu 64:63. Igrači iz Vršca kao da su tada stekli sigurnost, zaigrali jaču odbranu i sigurnom realizacijom došli do prednosti od 72:63.

Refleks je tada uspeo da napravi seriju od 11:2 i dva minuta pre kraja meča izjednači na 74:74. Hemofarm je preko Vasiljevića iskoristio sledeći napad, a domaći igrači nisu uspeli da se snađu u poslednjim napadima.

Prvi se završio tako što je centar Ilić šutirao za tri, a poslednji pokušaj Refleksa, nakon promašaja Hukića za tri 25 sekundi pre kraja, propao je jer je isteklo vreme za napad. Konačni rezultat postigao je Nebojša Bogavac sa penala po isteku vremena.

"Pa dobro je, pobedili smo i ušli smo u finale, ipak je to uspeh", rekao je trener Hemofarma Željko Lukajić posle meča.

"Nije bilo lako igračima, Refleks je i u Vršcu pokazao da ima karakter i znali smo da će biti teško. Treba se i vratiti sa 'minus 13' na poluvremenu, čestitam igračima. Pokušaćemo sada da se brzo oporavimo i da probamo da osvojimo i taj trofej. Obe utakmice su bile jako dobre, i žao mi je što nije bilo više publike", rekao je Lukajić.

Trener Refleksa Boško Đokić ocenio je da su se u finale plasirale ekipe koje su najviše pokazale u sezoni.

"Ova utakmica ličila je malo na prethodnu. Mislim da smo meč izgubili u trećoj četvrtini, kada smo propustili priliku da dođemo do 16 poena prednosti. Odmah posle toga primili smo šest lakih poena i posle nismo mogli da damo koš iz igre. Takođe, u završnici nam je trebalo više iskustva, ali i hrabrosti posle izjednačenja. Nedopustivo je da nam u finišu istekne napad".

Hala: FMP. Gledalaca: 1.000. Sudije: Vojnović, Jovčić, Rutešić

Refleks: Popović 10, Cvetković, Rašić, Voren 3, Jorović 8, Ilić 24, Majstorović 12, Krstović, Radinović 4, Marinović 9, Savanović 4, Labović.

Hemofarm: Bogavac 7, Bakić 19, Rakić 1, Hukić 11, Miking 3, Popović 5, Vasiljević 13, Aleksić, Đikanović 8, Topić 11, Borisov, Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve