Nova vest
Košarka

Utorak, 14.06.2005.

21:42

Hemofarm srećniji od Refleksa

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši vršačkog Hemofarma poveli su sa 1:0 protiv beogradskog Refleksa u polufinalnoj seriji plej-ofa Atlas Pils Juba lige. U utakmici u vršačkoj dvorani "Milenijum", Hemofarm je protiv Refleksa slavio sa 85:82 (26:17, 17:13, 25:28, 17:24).

Naredni, drugi meč, igra se u četvrtak u Beogradu. Polufinalna serija igra se do dve pobede. Hemofarm je u prvom poluvremenu opravdao ulogu favorita, što se dobrim delom nastavilo i u trećoj četvrtini, kada su Vrščani stigli čak i do plus 17 (62:45).

Košarkaši Refleksa, medjutim, nisu odustajali, pružili su odličnu partiju i u završnici propustili priliku da drugu utakmicu u Beogradu čekaju sa brejkom u rukama. Trideset sekundi pred kraj Refleks je materijalizovao svoje napore i stigao do izjednačenja od 81:81, ali Hemofarm je iskoristio posed lopte i poveo sa dva poena.

Sedam sekundi pre kraja do tada najbolji igrač Refleksa - plej Bojan Popović, polovičnim učinkom, propustio je priliku da sa linije slobodnih bacanja ponovo svom timu donese izjednačenje.

Posle brzog faula Jasmin Hukić je sa linije za slobodna bacanja doneo pobedu Hemofarmu i postavio konačan rezultat od 85:82. Za Hemofarmu Petar Popović je postigao 19, a Milenko Topić je dodao 18 poena. Za Refleks Bojan Popović je postigao 20, a Duško Savanović je upisao 19 poena.

Trener Hemofarma Željko Lukajić rekao je posle utakmice da je dobro što se utakmica ovako završila jer je to odlična opomena njegovim igračima pred drugu utakmicu koja se za dva dana igra u Beogradu.

"Refleks je igrao otvoreno, na kraju im se ukazala šansa i za pobedu. U drugo poluvreme ušli smo nonšalantno u razbijanje zonskog presinga, a sa druge strane gledali smo ofanzivni skok Refleksa. Tu su zakazali niski igrači koji nisu pomagali pod obručima", rekao je Lukajić.

Pomoćni trener Refleksa Vladimir Vukojčić čestitao je Hemofarmu posle utakmice na "zasluženoj pobedi" i naglasio da su Vrščani kao iskusniji tim utakmicu prelomili već u prvom poluvremenu.

"Teško je stići ekipu koja je dobra kao Hemofarma. Na lošu igru u prvom poluvremenu dodao bih i loše izvodjenje slobodnih bacanja, 15:25. Za dva dana je nova utakmica i sve ide iz početka", rekao je Vukojčić.

Hala: Centar Milenijum Gledalaca: 3.000 Sudije:Jovčić Milivoje , Vojinović Milija i Rutešić Zdravko
Hemofarm: Bogavac 8, Bakić 10, Rakić 1, Hukić 7, Miking 4, Popović 19, Vasiljević 12, Aleksić, Djikanović 6, Topić 18, Borisov, Mišanović

Refleks: Popović 20, Cvetković 5, Rašić, Voren 4, Jorović 13, Ilić 5, Majstorović 6, Krstović 3, Radinović 2, Marinović 5, Savanović 19, Labović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve