Nova vest
Košarka

Četvrtak, 17.02.2005.

19:32

Refleks minimalno do polufinala KRK

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Refleksa iz Železnika prvi su učesnici polufinala Kupa Radivoja Koraća. Prošlogodišnji finalisti pobedili su u prvom meču završnog turnira u Vršcu ekipu Vojvodine rezultatom 78:77 (23:30, 16:13, 18:17, 21:17). Junak trijumfa bio je Aleksandar Rašić, koji je trojkom 9 sekundi pre kraja doneo pobedu ekipi iz predgrađa.

Vojvodina je više od tri četvrtine imala kontrolu igre, uz maksimalnu prednost od 11 poena u prvoj četvrtini (19:8), ali Refleks je priključak hvatao u trenucima kad na parketu nisu bili Kibu Stjuart i Milan Dozet.

Refleks je do prvog izjednačenja stigao tek u 32. minutu (60:60), a tek tri minuta kasnije stekao prvo vođstvo (65:64). Poslednjih pet minuta igralo se poen za poen. Na 9 sekundi do kraja Rašić je trojkom Refleksu obezbedio prednost od dva poena (77:75).

Vojvodina nije iskoristila svojih devet sekundi. Miljan Pavković koji do tada nije zabeležio nijedan poen, preuzeo je odgovornost na sebe i ušao pod koš. Odličnom "rampom" Nemanja Aleksandrov je svom timu obezbedio polufinale.

Tako je mlađa ekipa odigrala iskusno u neizvesnoj završnici, a tragičar meča je Marko Šćekić, koji je u finišu promašio dva bacanja.

Najefikasniji u redovima Refleksa bio je junak pobede Aleksandar Rašić koji je postigao 21 poen. Pored njega odličnu igru pokazao je Branko Jorović sa 16 poena i 6 skokova.

U ekipi Vojvodine najraspoloženiji za igru bio je Kibu Stjuart sa 26 poena i 9 skokova. Feliks Kojadinović postigao je 22 poena, a Vanja Plisnić je zabeležio 16 poena uz 7 skokova.

Plejmejker Vojvodine Dragoljub Vidačić rekao je nakon utakmice da je Vojvodina pokazala da može uspešno da se "nosi sa našim najboljim ekipama", a zatim je dodao da su izgubili zbog svojih grešaka.

Trener Vojvodine Jovica Arsić istakao je da Vojvodina ove sezone nije imala dovoljno jakih utakmica, ali i potvrdio reči Vidačića, da su izgubili zbog svojih grešaka.

"Naš osnovni henduikep ležao je u činjenici što tokom sezone nismo imali puno jakih utakmica, tako da, iako je Refleks znatno mlađa ekipa, sa mnogo više iskustva su ušli u izuzetno neizvestan finiš. Košarkaši iz Železnika su se mnogo bolje adaptirali u finišu tako da je to bila njihova velika prednost. Na konačan ishod meča u velikoj meri je uticalo naše veoma slabo izvođenje slobodnih bacanja(17/29). Takođe, pre poslednjeg napada Refleksa nisam zatražio tajm-aut da se bolje dogovorimo. Mislio sam da se neke stvari podrazumevaju. Dobili smo trojku i izgubili. .", rekao je Arsić.

Plejmejker Refleksa Bojan Popović rekao je da je njegova ekipa "košarkaški izdržala vođstvo Vojvodine duže od 30 minuta”, a trener Boško Đokić da se "najzad i njima dogodilo da u nezivesnoj završnici dobiju utakmicu".

"Utakmica je bila više nezivesna nego kvalitetna. Imali smo veliki problem psihološke prirode jer smo nosili breme favorita. U svakom meču ove sezone kada smo defanzivnu postavku usmeravali na najboljeg protivničkog igrača, to nam se uvek svetilo jer bi nas praktično sâm pobeđivao. Tako je bilo i ovoga puta sa Stjuartom, za koga nismo imali rešenja u prvoj četvrtini. Zonskim presingom smo stigli do egala, a u finišu uz malo sreće i uspeli da trijumfujemo", rekao je Đokić.

Refleks: Popović 14, Voren 9, Rašić 21, Jorović 16, Ilić 2, Majstorović 5, Krstović, Todorović, Radinović, Pantić 2, Teodosić, Aleksnadrov 8.

NIS Vojvodina: Pavković, Opačak, Dozet 5, Zarubica, Šćekić 2, Golubović 3, Tepić, Stjuart 26, Milošević, Kojadinović 22, Vidačić 3, Plisnić 16.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve