Nova vest
Košarka

Četvrtak, 11.11.2004.

19:10

"Sportnet" oštro napao Milana Gurovića

Izvor: B92, sportnet

Autor:B92, sportnet

Default images

Hrvatski sportski web sajt “Sportnet” u nekoliko navrata svojim provokativnim tekstovima privlačio je pažnju čitalaca, ne samo u Hrvatskoj. Medjutim čini se da je najnovijim “ Stiže nam četnik maskiran u Partizana” (autor Bernard Jurišić) otišao korak dalje... Tekst je u celosti posvećen reprezentativcu SCG Milanu Guroviću i njegovoj tetovaži Draže Mihailovića , i to 4 dana od gostovanja crno-belih u Zagrebu u jednom od najvećih derbija regionalnog takmičenja protiv Cibone.

Tekst se pojavio na sajtu u sredu uveče u vreme kada je Cibona igrala utakmicu 2.kola Evrolige protiv Olimpijakosa.

Vest koja se našla kao druga po važnosti  te večeri u odeljku “Pod netovom lupom” možete pročitati u celosti bez ikakvih izmena od strane moderatora B92...

U nedjelju nam u goste stiže "poseban" gost. Ne, nije riječ o sportašu svjetskog glasa. Riječ je o košarkašu Milanu Guroviću i zločincu koji se nalazi na njegovoj nadlaktici, a koji će, nažalost, svoju izložbu imati i u Hrvatskoj. "Četnik" u dresu Partizana? Svašta čovjek doživi, ali ovo je blizu vrhunca...”

Pohrlite dragi ljubitelji košarke, u nedjelju u Dom Dražena Petrovića, pozdraviti "umjetnost tetovaže" jednog očigledno inteligencijom inferiornog dvometraša. Ako ne znate, da vas podsjetimo. Košarkaš beogradskog Partizana Milan Gurović, na svojoj lijevoj nadlaktici dao si je svojevoljno istetovirati lik Draže Mihailovića, ratnog zločinca iz 2. svjetskog rata. Istog onog o kojem ste učili u povijesnim knjigama, istog onog čije su divizije harale i Hrvatskom i zemljama u susjedstvu.

Nije nas previše pogađalo kad je svoju bradatu spodobu prikazivao diljem Europe. To je samo po sebi dovoljno govorilo o njegovoj inteligenciji i kulturi. Ali kad sve to donosi u Hrvatsku, zemlju koja tog bradonju i njegovu družinu, da budemo blagi - ne pamti po ničemu dobrom, onda nas to sigurno smeta. Kao što, uostalom, smeta sve normalne ljude i u Srbiji i Crnoj Gori, zbog čega je i tamo znao biti prozivan. Ako je već želio glumiti domoljuba, sigurno je mogao pronaći neku drugu povijesnu ličnost iz svog naroda za ocrtavanje po bicepsu. Sumnjam da bi mu to tko zamjerio.

I sad bi hrvatski navijači trebali sjediti mirno i pristojno, dok im nekoliko metara od njih netko maše četničkim likovima i znakovima? Oprostite, ali nagledali smo se tih znakova u prošlom desetljeću i mnogima od nas ne bude baš lijepa sjećanja. I jednostavno ih ne želimo gledati. Bar ne u svojoj državi.

Ako već nitko od nadležnih u Hrvatskoj nije našao svrsishodnim javiti košarkaškom klubu u kojem Milan Gurović igra, da on i njegove tetovaže nisu dobrodošli u Hrvatsku, onda ćemo mu to objaviti mi, putem Sportneta. Prije dvije godine spretno je izbjegao put u Zagreb u dresu španjolske Malage, no ove ga godine, na našu i njegovu žalost, čeka čak pet posjeta (četiri u Goodyear ligi i jedna u Euroligi) državi koju vrijeđa svojim "umjetninama".

Svima onima koji će kao reakciju na ovaj tekst opet iz džepa izvući izlizanu floskulu o "miješanju sporta i politike", unaprijed bih volio postaviti jedno pitanje. Što je to "sportsko" u liku jednog ratnog zločinca? Koliko mislite da bi trajao neki košarkaš u NBA ligi, kad bi se u dvorani pojavio s tetoviranim Saddamom Husseinom na nadlaktici? I kako bi se osjećao navijač u Beogradu, kad bi neki hrvatski sportaš na svojoj nadlaktici donio tetovažu Ante Pavelića?

Milan Gurović vlastitim je odabirom "ukrasio" svoje tijelo onim što mu se svidjelo. Dopustite nama da i mi odaberemo da nas to vrijeđa i da nam smeta, posebno kad nam "to" donosi "pod nos". On i njegove tetovaže u Hrvatskoj nisu dobrodošli. Sam se za to odlučio" navodi se na kraju teksta autora Bernarda Jurišića koji je još ranije pisao protiv Gudjer lige.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve