Nova vest
Košarka

Petak, 02.07.2004.

14:26

ULEB: Partizan u Gudjer ligi, ili...

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na internet stranici košarkaškog kluba Partizan, pojavila se pod naslovom ‘Ultimatum’ sledeća informacija:

Košarkaški klub Partizan Mobtel dobio je faks iz kancelarije Evrolige, potpisan od strane direktora ULEB, Đordi Bertomea, u kome se naš Klub obaveštava da, ukoliko do ponedeljka, 5. jula u 14 časova zvanično ne prijavi svoje učešće u Goodyear ligi, neće moći da nastupa u Evroligi u predstojećoj sezoni.

Rukovodstvo Kluba će u naredna dva dana razmotriti novonastalu situaciju i doneti odluku o kojoj će javnost biti blagovremeno obaveštena.

U Partizanu ne žele da komentarišu ni pismo koje su dobili ni da predviđaju rasplet, a rukovodstvo kluba će se javnosti obratiti, najverovatnije, u ponedeljak.

Vlada Stanković, portparol ULEB, kaže za B92 da je iz ULEB stigao dopis u KK Partizan.

“Ne znam da li se to može nazvati ultimatumom, to je podsećanje na preuzete obaveze iz  dogovora potpisanog nedavno u Beogradu."

Iz uprave KK Partizan najavljeno je da će se definitivan odgovor znati do ponedeljka, odnosno da će se sve znati u naredna dva ili tri dana.

Ako se neko iz Partizana javi, možemo da razgovaramo, ali, mislim da nema potrebe za novim kontaktima, na njima je da izaberu.“

Prvi čovek ULEB, Đordi Bertomeu, “ne razume u čemu je problem“, jer “u ranijim razgovorima nisu pominjani ekonomski motivi, pričalo se samo o sportskom interesu, odnosno, o zaštiti srpsko-crnogorske košarke. Napravljen je kompromis, liga je proširena, zaštićeni su i Hemofarm i Vojvodina...“, kaže Stanković za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve